Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 il emniyet müdürlüğüne  gönderilen uyarı yazısında, PKK/KCK'ya üye kesimleri provoke etmek amacıyla,  İmralı Cezaevi'nin FETÖ/PDY yapılanması içinde yer alan askeri unsurlarca ve  askeri hava araçlarıyla tahrip edilmesinin planlandığı bilgisi yer aldı.
Söz konusu yazıda, bu tarz bir eylemin vuku bulması durumunda veya HDP  milletvekilleriyle yöneticilerine yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirilmesi  halinde, halihazırda darbe girişimine karşı sokağa çıkan vatandaşlar ile PKK/KCK  terör örgütüne müzahir kişilerin karşı karşıya gelebileceğine ve ülke genelinde  karşıt gurupların çatışmasının kaos ortamına neden olabileceğine dikkat  çekilerek, gerekli tedbirlerin alınması istendi.

SOSYAL MEDYAYI KULLANIYORLAR
Emniyet yetkilileri, darbe girişiminde başarılı olamayan FETÖ/PDY'nin  Alevi vatandaşları da provoke etmeye çalıştığını ve bunun için özellikle sosyal  medyayı kullandığını belirtti.
FETÖ mensuplarının, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra sosyal medya  üzerinden bilgi kirliliği oluşturarak, halkı korku ve paniğe sevk etmeye  çalıştıklarını ifade eden yetkililer, bu tarz asılsız mesaj ve paylaşımlara  itibar edilmemesini istedi.