MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nde devrilen traktörünün altında kalan 50 yaşındaki Adnan Acar, 2 saat sonra güçlükle kurtarılıp, hastaneye kaldırıldı.
Karadonlar Köyü’nde evli ve 2 çocuk babası Adnan Acar, bugün saat 12.00 sıralarında, 48 AV 567 plakalı traktörüyle zeytinliğine gitmek üzere yola çıktı. Engebeli arazide Acar, direksiyon kontrolünü yitirince devrilen traktörün altında kaldı. Cep telefonuyla durumu ağabeyi 55 yaşındaki Ramazan Acar’a bildirdi. Ramazan Acar da kardeşinin kurtarılması için hemen 112 Acil Servisi, itfaiyeyi ve doktor olan eniştelerini arayıp yardım istedi. Kısa sürede olay yerine çok sayıda kişi toplandı. Bu sırada 112 Acil Servis ile Ortaca İtfaiye ekipleri de olay yerine ulaştı. Yaklaşık 20 dakikalık bir çaba sonucu Acar, traktörün altından kurtarıldı.
Sedyeyle yaklaşık 300 metre ilerdeki yola kadar taşınarak ambulansa bindirilen Acar, Ortaca Özel Yücelen Hastanesi’ne kaldırıldı. Büyük bölümü göğsünde olmak üzere vücudunun pek çok yerinde kırıklar olan Acar, ilk müdahalenin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Tedaviye alınan Acar’ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.