ANTALYA'nın Aksu İlçesi'nde kaçak kum taşıyan kamyonun şoförü, polis tarafından durduruldu. Otoparka götürülen aracın şoförü seyir halindeyken damperi kaldırınca kamyon devrildi, refakat eden polis memuru ölümden döndü.
Olay, saat 19.30 sıralarında Aksu İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kaçak kumla seyir halindeyken jandarmanın 'dur' ihtarına uymayan 43 FY 299 plakalı kamyonun sürücüsü Abdullah Karadal, Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Aksu Havalimanı Kavşağı'nda durduruldu. Trafik otoparkına çekilmek istenen kamyona, ekipte görev yapan polis memuru 54 yaşındaki Bahri Oğuz refakat etmek için bindi. Önde polis eskortu eşliğinde yola çıkan Abdullah Karadal, yolda kumu boşaltmak için damperi kaldırınca kamyon devrildi. Yan yatan kamyonun üzerine ise yoldaki elektrik direkleri devrildi.
Arkadan gelen kamyonun devrildiğini gören polis memuru Erdal Serttaş, aracı durdurup arkadaşının yardımına koştu. Yüksek gerilim hattının koparak şase yapmasından dolayı arkadaşına yardım edemeyen polis memuru Serttaş, telsizden yardım istedi. Bu sırada sürücü Abdullah Karadal kamyondan çıkarak kaçtı.
Yardım çağrısının ardından bölgeye 112 sağlık, itfaiye ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralı polis memuru Bahri Oğuz, kamyondan çıkartılarak ambulansa taşındı. Oğuz, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Daha önce de aynı suçtan sabıkalı olduğu belirlenen kamyon şoförü ise aranıyor.
TELSİZ KONUŞMALARI
Arkadaşını kurtarmak için seferber olan polis memuru Erdal Serttaş ile haber merkezi arasındaki konuşmalar ise telsize böyle yansıdı:
"Sertaş: 4256 merkez dinliyorum efendim.
Haber merkezi: Arkadaşınızı çıkartabildiniz mi?
Serttaş: Olumsuz efendim dokunamıyoruz tellerden dolayı. İki elektrik direği kamyonun üstünde. Akım olma ihtimalinden dokunamıyoruz. Ben arkadaşımla irtibat halindeyim. Durumu iyi. Ona kıpırdamamasını söyledim. Ambulans şu an geldi. Akımlar ivedi kesilirse biz arkadaşımızı çıkartacağız. Başında bekliyoruz.
Haber Merkezi: 4120 Tedaş ile irtibat kurdunuz mu?
4120: Tedaşın numaralarına ulaşamıyoruz. Şuan 186 ile irtibat haline geçtik. Görüşüyoruz şu an.