ADANA'da hasta çocuğunun tedavisi için 20 bin liraya ihtiyacı olduğunu söyleyen 31 yaşındaki Murat K. 7 katlı binanın damına çıkıp, "Devletten özür dilerim" diyerek atlamak istedi. Polislerin ikna etmeye çalıştığı Murat K., çekim yapan gazetecileri görünce damdan indi.
Olay, öğle saatlerinde merkez Çukurova İlçesi'nin Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki Kenan Evren Bulvarı üzerinde meydana geldi. Uzun süredir işsiz olan Murat K., tadilat yapılan 7 katlı binanın en üst katına çıkarak etrafı izlemeye başladı. K.'nin aşağıya atlamak istediğini düşünen vatandaşlar 155'i arayarak durumu bildirdi. Olay yerine, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Binanın en üst katına çıkan polisler, Murat K.'yi eyleminden vaz geçirebilmek için görüşme yaparken, sağlık ekipleri ve itfaiye de atlama ihtimaline karşı tedbir aldı. Hava yatağını şişiren itfaiye ekipleri, merdivenli aracı hazır bekletmeye başladı. Görevlilerin hazırlıklarını gören vatandaşlar da cadde üzerinde toplanarak olayı izlemeye başladı.
Derdini anlatmak için başka çaresinin kalmadığını ifade eden Murat K., "Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir vatandaşı olarak, devletimden özür diliyorum. Benim devletten 20 bin lira alacağım var. Benim 12 yaşında evladım var. Çaresiz hastalığın pençesinde kıvranıyor. Onu tedavi ettirmek için her ay 5 bin lira harcamak zorundayım. Kimin kapısını çaldıysam yüzüme kapandı. Artık yaşamak istemiyorum" diye feryat etti.
Murat K.'ya yardımcı olacaklarını söyleyen polisler, "Bu şekilde hiç bir şey çözemezsin. Sana yardımcı olacağız. Medya da burada, artık seni herkes duyuyor" diyerek eyleminden vaz geçmesini istedi. Ekiplerin ısrarı üzerine Murat K., eyleminden vaz geçip damdan indi.
Ekip aracına bindirilen Murat K, işlemlerin yapılabilmesi için Fatih Polis Merkezi'ne götürüldü.

FK (OA/AAA)(FOTOĞRAF)