Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Özel Dershaneler ve Özel Eğitim Merkezleri İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı Anadolu yakasında da olaylı geçiyor. Anadolu yakasındaki dershane yöneticilerinin katıldığı çalıştay Ataşehir Öğretmenevi'nde saat 14:00'de başladı. MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük açılış konuşmasını yaptı.
Salonu dolduran dershane yönetici ve öğretmenlerine, "Farklı psikolojilerin içerisinde olduğunuzu biliyoruz. Diğer toplantılarda bunu farklı ifade eden arkadaşlar oldu. Birbirimize olan saygınlığımızı zedelemeden çalıştayı yapmalıyız" dedi. Ancak buna rağmen çalıştay tartışmalara sahne oldu.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MÜDAHALE ETTİ
MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, konuşmasının ardından basını salon dışına davet edince ortalık karıştı. Salonu dolduran kalabalık basının içerde kalmasını istedi. Karşılıklı tartışmalar dakikalar boyunca sürdü. Salondan alkış, sloganlarla ve yuhalamalar yükseldi. Bu sırada devreye İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız girdi. Yıldız sahnede bulunan MEB Müsteşar Yardımcısı Büyük'ün yanına gelerek kulağına birşeyler söyledi. Bundan sonra toplantı basına açık şekilde devam etti. Dershaneciler adına ortak basın açıklaması okundu.
TOPLANTI OLAYSIZ DEVAM ETTİ
Dershane yöneticileri ve öğretmenleri sırasıyla söz alarak sorunlarını, çözüm önerilerini sıraladılar. Dershanelerin gerekliliğini anlatan, uygulamanın anti demokratikliğini vurgulayan konuşmalar yapıldı. MEB Müsteşar Yardımcısı Büyük notlar aldı.