KIRKLARELİ’nde Dereköy Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Romanya plakalı yolcu otobüsünde gümrüğe beyan edilmeden kaçak olarak sokulmak istenen 14 mandarin ördeği, 3 ligorin cinsi tavuk ve bir sülün cinsi tavuk bulundu. Türkiye’de nadir bulunan ve nesli tükenen hayvanlardan olan mandarin ördeği ve diğer hayvanlar milli parklar müdürlüğüne teslim edildi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak yapan Romanya plakalı yolcu otobüste ihbar üzerine detaylı arama yapıldı. Otobüste yolcu olarak bulunan Türk C.Ç.’ye ait bagaj bölümünde kutular içerisinde gümrüğe beyan edilmeyen 14 mandarin ördeği, 3 ligorin cinsi tavuk ve 1 sülün cinsi tavuk bulundu.
Yolcu C.Ç. alınan ifadesinin ardından serbest bırakılırken, el konulan kanatlı hayvanlar Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
NESLİ TÜKENİYOR
Gümrük yetkilileri nesli tükenen hayvanlar arasında yer alan mandarin ördeğinin genellikle Rusya, Çin ve Japonya bulunduğunu, Türkiye’de de nadir rastlandığını ifade etti. Ligorin cinsi tavuğun ise en çok yumurta yapan doğal safkan tavuk türü olduğu belirtildi.