Ümraniye'de sağanak yağışın ardından taşan dere vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bir çok binanın girişi su altında kalırken taşan dereyle birlikte su yılanları ortaya çıktı. Vatandaşda elindeki maşayla suyun içinden yılan yakaladı.
İstanbul'da geceden beri devam eden sağanak yağış gündüz de etkisini sürdürdü. Anadolu Yakası'nda öğle saatlerinde etkili olan yağışla birlikte bazı yerlerde dereler taştı ve su baskınları meydana geldi. Ümraniye'de derenin taşması sonucu bir çok evin giriş kısmında su birikintileri oluştu. Sokaklarda su altında kalınca vatandaşlardan bazıları evlerinde mahsur kaldı, komşusunu ziyarete gelen bir kadında su baskını yüzünden ziyaretten geri dönmek zorunda kaldı.
VATANDAŞ ELİNDE MAŞAYLA SUDAN YILAN TOPLADI
Su baskınıyla birlikte ortaya ilginç görüntülerde çıktı. Dere yatağının taşmasıyla birlikte sokakta biriken suda yılanlar ortaya çıktı. Vatandaşlarda ellerine aldıkları maşayla suyun içinde yılan avına çıktı. Bir mahalle sakini elindeki maşayla suyun içindeki küçük yılanı yakalayıp yolun kenarına çıkardı. Mahalle sakinlerinden bazı kadınlarda "Her sene aynı sıkıntıyı yaşıyoruz" diyerek yetkililerin yardım etmesini istedi. Mahalle sakinleri dere yatağının taşmasının su kanallarının yetersiz olmasından kaynaklandığını iddia ederken belediye yetkilileri rögar kapaklarını açarak su tahliyesi yapmaya başladı.