DENİZLİ’de akaryakıt istasyonu ile bir fabrikayı kar maskesi takarak soyup, hırsızlık ve işyeri kurşunlama gibi suçlara karıştığı belirtilen 5 kişilik şebeke, jandarmanın düzenlediği operasyonla çökertildi. Gözaltına alınan 5 kişi, tutuklandı.
Denizli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, son bir ay içinde, artan asayiş olaylarına karışan kişilerin belirlenmesi için çalışma başlattı. Jandarma, merkeze bağlı Pınarkent Beldesi’nde bir akaryakıt istasyonunun kar maskeli kişiler tarafından soyulması, bir fabrikanın özel güvenlik görevlisinin etkisiz hale getirilip çelik kasa ve fabrikaya ait minibüsün çalınması ile çeşitli hırsızlık, işyeri kurşunlama ve adam yaralama gibi suçlara karışan kişileri teknik ve fiziki takibe aldı. Şüphelilerin adreslerini belirleyen jandarma, geçen cumartesi kent merkezi, Honaz İlçesi ile Pınarkent Beldesi’nde eş zamanlı operasyon yaptı.
Operasyonda, çete elebaşı olduğu ileri sürülen Ö.K. (27), şebeke üyeleri B.G. (17), V.Ü. (40), H.H. (32) ve M.A. (25) gözaltına alındı. Şüphelilerin ev işyerlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız otomatik av tüfeği, kuru sıkı tabanca, 21 fişek, 10 gram esrar, komando bıçağı, soygunlarda kullanılan 4 sopa ve levyelerle kar maskeleri, çalınan minibüsle çelik kasa ve akaryakıt istasyonundan gasp edilen bir miktar para ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

RÇ(İÖ/COŞ)