DENİZLİ’de Zorlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Zorlu Tekstil’de işten çıkarılan 36 işçi fabrika önünde çadır kurarak tepkilerini dile getirdi. Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi Sendikası (TEKSİF) Denizli Şube Başkanı Recep Oktay, “Sendikaya üye olmak, sendika istemek anayasal bir haktır. İşveren, acımasızca sendikaya üye olan işçileri işten attı” dedi.
Denizli-İzmir karayolu üzerindeki Kumkısık Mahallesi’nde faaliyet gösteren Zorlu Tekstil, 'işler azaldı’ gerekçesiyle 36 çalışanın iş akdini iki gün önce feshetti. Kıdem tazminatları ödenerek iş akdi feshedilen işçilerin bir süre önce TEKSİF sendikasına üye oldukları öne sürüldü. İşten çıkartılan işçiler, fabrika önünde çadır kurup eylem başlattı.
GERİ ALINANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM
TEKSİF Denizli Şube Başkanı Recep Oktay, işten çıkarmaların hukuk dışı olduğunu belirterek sendikaya üye olmanın her çalışanın anayasal hakkı olduğunu dile getirdi. Zorlu Tekstil’de sendikal örgütlenme yaptıklarını vurgulayan Oktay, “İşveren de bundan rahatsız oldu ve işçileri işten attı. Fabrika önüne çadır kurduk, iki gündür direniyoruz ve işten çıkarılan arkadaşlarımız geri alınana kadar mücadele edeceğiz. Sendika işçinin en doğal hakkıdır” diye konuştu.
Tekstil kenti olan Denizli’de, TARİŞ’in 34 mevsimlik işçisi dışında sendikalı işçi bulunmadığı ve tekstil sektöründe 47 bin civarında işçinin çalıştığı bildirildi.