MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'ndeki plajdan girdiği denizde kaybolan Suriye uyruklu 16 yaşındaki Baser Ayse'nin cesedi bir gün sonra bulundu.
Olay, Soli Halk Plajı'nda dün öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre Baser Ayse, isimi açıklanmayan arkadaşı ile denize girilmesi yasak olan bölgede denize girip, açılmaya başladı. Bir anda oluşan girdap nedeniyle dalgalara kapılan iki arkadaş boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Olaya tanık olan sahildeki vatandaşların yardımıyla Suriyelilerden biri kurtarılırken, Baser Ayse dalgaların arasında kayboldu.
İhbar üzerine olay yerine gelen deniz polisi, Baser Ayse'yi bulmak için arama çalışması başlattı. Havanın kararmasıyla duran arama çalışmaları bu sabah tekrar başladı. Ekipler, yaptıkları araştırmada olay yerinin 200 metre uzağında bir erkek cesedi gördü. Polisin yaptığı araştırmada cesedin Baser Ayse'ye ait olduğu belirlendi. Ceset otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.
Özellikle hafta sonları doluluk oranı yüzde 100'e ulaşan Soli Sahili'nde bulunan mendireğin, daha önceki yıllarda sökülmesiyle oluşan girdap boğulma vakalarına yol açtığı belirtildi. Cankurtaranın olmadığı plajda tehlikeli bölge olarak belirlenen ve Mezitli Belediyesi tarafından konulan uyarı tabelalarına aldırış etmeden serinlemek için denize girenler, ölümle karşı karşıya kalıyor.
Boğulma vakalarının bölgede artış gösterdiğini ifade eden vatandaşlar, Soli'de her sene boğulma olaylarının yaşandığını belirterek, yetkililerden daha ciddi önlem almalarını istedi.

FOTOĞRAF