BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde oturan Turgay Kınay, 'Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak 3 ay önce cezaevinden tahliye edilen ve en son 7 Ağustos’ta jandarmaya imza verdikten sonra kendisinden haber alınamayan kardeşi 28 yaşındaki Tarık Kınay’ın bulunması için yetkililerden yardım istedi.
İnegöl'de, cezaevinden tahliye edilen Tarık Kınay, Yenice Jandarma Karakolu’na imza verdikten sonra Akhisar Mahallesi’nde görüldü. Kendisinden bir daha haber alınamayan Tarık Kınay’ın ağabeyi Turgay Kınay kardeşinin bulunması için jandarmaya başvurdu.
'Adam yaralama' suçundan 2.5 yıl cezaevinde tutulan kardeşinin 3 ay önce 'Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak tahliye edildiğini ve haftada 4 gün denetim imzasına gittiğini kaydeden Turgay Okumuş, şöyle dedi:
"En son 7 Ağustos’ta imzaya gittikten sonra bir daha haber alamadık. Polis, Jandarma ve savcılık da bu konuda araştırmalar yapıyorlar. Bütün arkadaşlarıyla görüştük fakat hiç kimseye bir şey söylememiş. Ayın 7’sinde telefonunu kapatmış ve bir daha da hiçbir şekilde ona ulaşamadık."
Kardeşinin kimseyle sorunu olmadığını öne süren Turgay Kınay, şöyle devam etti:
"Cezaevinden çıktıktan sonra kendi işini, hayatını kurmak istiyordu. Başka bir sıkıntısı yok. Bunalıp tatile gitme gibi bir ihtimali yok. Şu anda denetimli serbestlikte olduğundan dolayı 26 ay cezası var. Yani tatile gittiğinde 26 ay cezaevine tekrar döneceği için öyle bir şey yapma şansı yok. Şu anda hiçbir şeyden şüphelenemiyoruz. Bilmiyoruz yani ne yaptığını. Arkadaşlarıyla sürekli görüşüyoruz."

FOTOĞRAFLI