MANİSA'nın Demirci İlçesi'nde, Mısır'daki idam kararları ilçede düzenlenen '529 İdama Karşı Müslüman Kardeşlerimize Destek' yürüyüşü ile protesto edildi. Yürüyüşe katılanlardan bazı kişilerin kefen giydiği görüldü.
Demirci Belediye hizmet binası önünde toplanan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tekbirler ve protestolar eşliğinde Mehmet Akif Meydanı'na yürüdü. Eğitim Bir Sen tarafından organize edilen '529 İdama Karşı Müslüman Kardeşlerimize Destek' yürüyüşüne, Demirci Belediye Başkanı AK Partili Selami Selçuk ve Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Yürüşüşte bazı kişilerin kefen giydiği görüldü. 'İdamlara Hayır', 'Kardeşim Sen Özgürsün', '529 İdam Dur', 'Darbeciler Dışarı Demokrasi İçeri' ve 'Demokrasi Anlatılmaz Yaşanır' döviz ve pankartları ile yürüyen grup, idama çarptırılan kişiler lehine sloganlar attı. Üniversite öğrencilerinin ve kadınlarında ilgi gösterdiği yürüyüşte, Mehmet Akif Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı.
Demirci Eğitim Bir Sen Demirci Şube Başkanı Mustafa Kaya, "Mısırda darbe mahkemesi 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde iki hukuki karara imza attı. 529 darbe karşıtı eylemciden 37'sinin idamını nihai olarak onaylarken, 492 sanığa da müebbet hapis cezası verildi. Mısır yargısı darbeci ve baskıcı yönetime alet olmuştur. Darbeciler bir an önce zulmü bitirmeli, hukuk önünde hesap vermelidir. Mısırın ihtiyacı olan daha fazla demokrasi, daha fazla demokrasi ve daha fazla huzurdur. Mısır meydanlarına darağacı kurulmamalı ve insanların hayatı karartılmamalıdır. Darbeci yönetimin idam kararlarını tanımıyoruz. Zalimler tarafından ezilen ve susturulmak istenen tüm masum insanların sonuna kadar yanlarındayız" dedi.
Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

KA(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)