GAZİANTEP'te, geçen cuma gecesi çıkan kavgada 22 yaşındaki kuzeni Rıdvan Kara ile 63 yaşındaki dayısı Ökkeş Kara'yı pompalı tüfekle öldürdükten sonra polise teslim olan 20 yaşındaki Yunus A., sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Yunus A., cinayeti dayısının kendilerine baskı uyguladığı için işlediğini öne sürdü.
Olay, geçen cuma gecesi Mithatpaşa Mahallesi Tekel Caddesi'ndeki Ökkeş Kara'nın işyerinde meydana geldi. İddiaya göre Yunus A., aralarında husumet bulunan dayısı Ökkeş Kara ile tartışırken kavga çıktı. Yunus A., yanında bulunan pompalı tüfekle hem Ökkeş Kara'ya, hem de işyerinde bulunan Ökkeş Kara'nın ağabeyinin oğlu Rıdvan Kara'ya ateş etti. Yunus A. olayın ardından kaçarken, hastaneye götürülen Rıdvan ile Ökkeş Kara, doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
POLİSE TESLİM OLDU
Cinayetin ardından çalışma başlatan polisler, Yunus A.'nın izini bulamadı. Cinayetin olduğu gece Çıksorut Mahallesi'ndeki bir okulun bahçesinde geceyi geçirdiği ortaya çıkan Yunus A., dün öğle saatlerinde polisi arayarak teslim olmak istedi. Polislere teslim olan Yunus A., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Sorgusunda cinayeti dayısının sürekli kendilerine baskı yaptığını ve küfürler savurduğu için işlediğini öne süren Yunus A., işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'kasten birden fazla adam öldürmek' suçundan adliyeye sevk edildi.