Eyyüp BURUN- Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 39 yaşındaki 4 çocuk annesi Nimet Köseoğlu, boşanma isteğini reddettiği eşi tarafından tekme tokat dövüldüğünü iddia etti. Bıçakla da tehdit edildiğini söyleyen Nimet Köseoğlu, tedavisinin ardından polise şikayetçi oldu ve eşine evden uzaklaştırma cezası, kendisine ise koruma verilmesini istedi.
Beşyüzevler Mahallesi'nde oturan Nimet Köseoğlu, 23 yıl önce görücü usulüyle evlendiği hafriyat şirketi sahibi eşi İlyas Köseoğlu'nun, 4 ay önce tanıştığı genç bir kadınla gönül ilişkisi yaşamaya başladığını ileri sürdü. 4 çocuk annesi Köseoğlu, eşinin sevgilisiyle evlenmek için kendisine boşanma teklif ettiğini, kabul etmeyince de şiddet uygulamaya başladığını söyledi. Son 3 ay içerisinde eşinden defalarca dayak yediğini ve 6 kez doktordan darp raporu aldığını anlatan Nimet Köseoğlu, "Şiddetten kurtulmak için bazı günler yakınlarımın yanında kaldım. Dayak yediğim bir gün de Kadın Sığınma Evi'nde kaldım ama çocuklarım nedeniyle sürekli eve dönmek zorunda kaldım. Her eve dönüşümde yeniden şiddete ve tehdide maruz kaldım" dedi.
8 YAŞINDAKİ KIZININ GÖZÜ ÖNÜNDE DAYAK YEDİ
Dün öğleden sonra; kocası İlyas Köseoğlu'nun sevgilisi ve sevgilisinin annesinin ile birlikte eve geldiğini ifade eden Köseoğlu, "Önce kapıyı açmadım ama kocam sadece konuşmak istediğini ve kötü davranmayacağını söyledi. Ben de bu sözlere inanarak kapıyı açtım. Fakat kapı açılır açılmaz evde bulunan 8 yaşındaki kızımın gözü önünde beni dövmeye başladı. Bir anda kafa attı ve burnumu kırdı. Daha sonra kocamın haricinde yanındaki sevgilisi ve onun annesi de bana tekme tokat vurmaya başladı. Son olarak kocam elindeki bıçakla beni boşanmam için tehdit etti ve üçü birden ben bayılana kadar şiddet uygulamayı sürdürdü. Bayıldıktan sonra bunlar evden gidince kızım ambulans çağırmış" dedi.
Ambulansla getirildiği Tıp Fakültesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edilen Nimet Köseoğlu, polise giderek şikayetçi oldu. Burnunda kırık, vücudunun çeşitli yerlerinde ezik ve morluklar oluşan kadın, aylardır gördüğü şiddetin son bulmasını isteyerek şöyle konuştu:
"Eşim 48 yaşında, 22 yaşında bir kadına tutuldu. Onun yüzünden bana şiddet uygulamaya başladı. 1'i evli 4 çocuk sahibiyim. Bana 'boşan' diyor, bende kabul etmiyorum. Eve her geldiğimde şiddet görüyorum. Kadın sığınma evinde bile kaldım. Şiddet uyguladığı için dava açtım. Ben şimdi yine mecburen evime gideceğim. Çünkü gidecek yerim yok. Devletten eşime evden uzaklaştırma cezası verilmesini ve bana koruma sağlanmasını istiyorum. Çünkü öldürülmekten korkuyorum."

FOTOĞRAFLI