Mehmet ÇİL/DATÇA ( Muğla), () - MUĞLA'nın Datça ve Marmaris İlçesi'nde, yasadışı yollardan yurt dışına gitmeye çalışan yabancı uyruklu toplam 17 kaçak ile 1 Türk organizatör, jandarma tarafından yakalandı.
Datça'ya 30 kilometre mesafedeki Balıkaşıran Mevkisi'nde dün saat 23.00 sıraları rutin yol uygulaması yapan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, durdurdukları hafif ticari otomobilde durumundan şüphelenilen 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 5'nin yasadışı yollardan Yunanistan'ın Simi Adası'na geçmeye çalışan Suriyeli kaçak, 1'inin ise Türk organizatör olduğu tespit edildi. Diyarbakırlı, 30 yaşındaki Ö.İ.'nin kiralık olduğu tespit edilen hafif ticari aracında yapılan aramada da, bir bidon dolusu benzin ve can yelekleri ele geçirildi. Gözaltına alınan kaçakların ifadelerinden, sayılarının daha fazla olduğunun öğrenilmesi üzerine jandarma operasyonu genişletti. Hisarönü Jandarma Karakolu ekipleri ile de irtibata geçildi. Hisarönü Mahallesi'ndeki arama çalışmaları sırasında da 12 Suriyeli kaçak yakalandı.
Düzgün giyimli olmalarından Suriye'nin varlıklı kişileri oldukları tahmin edilen kaçakların, sağlık kontrolü ve yasal işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi. Türk organizatörün ise işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edileceği belirtildi.

MÇ(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)