Mehmet ÇİL/DATÇA(Muğla), () - DATÇA'da denizci astsubay 23 yaşındaki Bahadır Çetiner, zıpkınla balık avlamak için girdiği denizde yaşamını yitirdi.
Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde görevli Deniz astsubayı üstçavuş Bahadır Çetiner, izinli olarak ailesinin yanına geldiği Datça'da bir grup arkadaşı ile birlikte, dün saat 13.20 sıraları zıpkınla balık avlamak üzere Akvaryum Koyu'na gitti. Bir süre sonra arkadaşları ile birlikte kıyılarda tüpsüz dalış yaparak balık avlayan Çetiner, arkadaşlarının yanından ayrılarak açıldı. Son dalışından sonra bir daha su yüzeyine çıkamayan Çetiner'in saat 15.30 sıralarında cesedi bulundu. Sahil Güvenlik ekiplerince sudan çıkarılan ceset Datça Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Muğla Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsiden ardından Çetiner'in cenazesinin Datça'da düzenlenecek törenle toprağa verileceği öğrenildi.
Datça'da zıpkınla balık avlamak için denize açılan 33 yaşındaki milli dağcı Hulusi Emrah Özbay da 29 Ağustos'ta yaşamını yitirmişti.

FOTOĞRAFLI