Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine  yönelik Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yaptıkları hazırlıklar tespit  edildi. Alınan bilgiye göre, girişiminin başarıyla sonuçlanacağına inanan  darbe yanlısı üst rütbeli subaylar, girişimin sonrasındaki sürece ilişkin de bazı  çalışmalar yaptı. Bu doğrultuda, karargahta darbe yanlısı görevli generallerin  emirleri doğrultusunda bazı listeler hazırlandı, mesaj emirlerinin yayımlanması  planlandı.
Söz konusu listelerin birinde, darbenin ardından illere atanacak  sıkıyönetim komutanları ve oluşturulacak askeri mahkemelerin başkanlarının  isimlerine yer verildi. Bir başka emirde ise darbeye destek veren subayların  getirileceği yeni görev yerleri açıklandı. Plan doğrultusunda darbeye katılan  subayların daha iyi görevlere getirilmesi öngörüldü. Darbeye destek  vermeyecekleri tahmin edilen askerlerin ise komutanlık emrine çekilmesi  kararlaştırıldı.

"Gizli" ibareli emir
Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda hazırlanan ve "gizli" ibaresiyle  tüm komutanlıklara gönderilen bir mesaj emri ise dikkati çekti. Karargah sorumlularının bildirildiği emirde, "Ülke genelinde meydana  gelen ani gelişmeler kapsamında karargahların eksiksiz güvenliğini sağlamak ve  işlerliğini devam ettirmek maksadıyla aşağıda belirtilen personel, karargahlara  genel karargah sorumlusu olarak görevlendirilmiştir." ifadesi yer aldı. Buna  göre, darbe girişimi kapsamında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nın  güvenliğinden Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün, Kara Kuvvetleri Komutanlığı  Karargahı'ndan Tuğgeneral Erhan Caha'nın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı  Karargahı'ndan Tuğamiral İrfan Arabacı'nın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı  Karargahı'ndan Kurmay Albay İlhan Karasu'nun, Jandarma Genel Komutanlığı  Karargahı'ndan Tuğgeneral Faruk Bal'ın ve Sahil Güvenlik Komutanlığı  Karargahı'ndan Yarbay Mustafa Şaban Gümüşiğne sorumlu oldu.
Söz konusu personelin kendilerine verilen görevleri yerine getirmek maksadıyla her türlü tedbiri almaya ve mevcut atamalara bağlı kalmaksızın ihtiyaç  duyulan görevlendirmeleri yapmaya yetkilendirildiği de kaydedildi. General Amiral Şube Müdürlüğünden Kurmay Albay Cemil Turhan tarafından  kaleme alındığı belirtilen emrin imza bölümünde ise Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün  ismi yer aldı.