Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’da geçen ekim ayında eğlenmek için gittiği bara yanında kız arkadaşı olmadığı için alınmayan 30 yaşındaki Enver Ferdi Civaş’ı çıkan tartışmada av tüfeği ile öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan barın geec bekçisi 41 yaşındaki İrfan Atlı’nın yargılanmasına başlandı. Ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Atlı, olay gecesi üzerine gelen kişilerden kendisini korumak için av tüfeği ile havaya ateş ettiğini  söyledi.
Mudanya İlçesi'nin Çağrışan Mevkii’nde 19 Ekim 2013 gecesi meydana gelen olayda, iddiaya göre bara girmek isteyen Enver Ferdi Civaş, 4 gün önce işe başlayan koruma görevlisi İrfan Atlı tarafından "Damsız kimseyi içeri almıyoruz" diyerek engellendi. İkili arasında çıkan tartışma bir anda kavgaya dönüştü. İrfan Atlı, korumaların bulunduğu bölümde bulunan ve kendisine ait olduğu belirtilen av tüfeği ile Enver Ferdi Civaş'a üç el ateş etti. Saçmalarla başı parçalanan Enver Ferdi Civaş kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde öldü. Cinayet zanlısı İrfan Atlı, daha sonra suç aleti av tüfeğiyle birlikte yakalandı.
Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde haklarında “Kasten adam öldürmek ve azmettirmek” suçlarından ömür boyu hapis cezası istemi ile dava açılan İrfan Atlı ile işyeri sahibi Hüseyin Gülerer hakim karşısına çıktı. Öldürülen Enver Ferdi Civaş’ın çok sayıda akraba ve arkadaşlarının takip ettiği davada kendini savunan İrfan Atlı, olayın meydana geldiği yerde gece bekçisi olarak çalıştığını söyledi. Atlı, tartışma sonrası olay yerine gelen Enver Ferdi Civaş ve yanındaki arkadaşlarının kendisine saldırdığını öne sürerek," Bende kendimi korumak amacıyla av tüfeği ile rasgele ateş ettim. Kimseyi vurma ya da yaralama kastı ile ateş etmedim. Benim üzerime saldırırken tabanca ile de ateş ediyorlardı. İki mermi yakınımdan geçti” dedi.
Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Hüseyin Gülerer ise, “Olay gecesi barda yeni açılış yapıyorduk. Eşim ve yakınlarım da gelmişti. İçeride bir süre sohbet ettik. Kapının önünde kalabalık bir grup vardı. Güvenlikçiler bazı kişilerle tartışıyordu. Ben de ne olduğunu sorunca içeriye damsız girmek istediklerini öğrendim. Daha sonra Ferdi’yi gördüm. Ferdi’ye de ricada bulundum ve dışarıya doğru çıkmaya başladılar. Birden kapının önünde itişip kakışmalar oldu. Otoparka doğru gittiler. Arkadaş oldukları için bir şey olmaz düşüncesiyle içeriye doğru yöneldiğimde silahlar patlamaya başladı. Kimseye şu kişiye ateş edin diye işaret yapmadım. Kayıt cihazında, kendime ait özel görüntüler olduğunu düşündüğümden, kayıt cihazını almıştım. Benim bu olaydan suçlanacağım aklıma gelmemişti. İrfan Atlı’ya av tüfeği vermiş değilim, kendisine ait av tüfeğidir” dedi. Öldürülen Enver Ferdi Civaş’ın kardeşi Ferhat Civaş, ağabeinin sanık Hüseyin Gülerer ile zaman zaman bir araya geldiklerini ve aralarında husumet olduğunu söyleyerek, “Şikayetçiyim” dedi.
“OĞLUM TASARLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ”
Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan baba Hayrettin Civaş, olayın meydana geldiği barda bugüne kadar 4 defa cinayet işlendiğini belirterek, “Oğlum çok iyi bir insandı. Olaydan sonra açık kalp ameliyatı oldum. Cinayetin tasarlanarak işlendiğini düşünüyorum. Sanıkların cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

HT(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)