DİYARBAKIR'ın Dicle İlçesi'nde yaşayan ve hastaneye gitmek için kent merkezine geldikten sonra kayboyan zihinsel engelli 59 yaşındaki Bedri İçer'den 4 gündür haber alınamıyor.
Dicle'nin Bağoz Köyü'nde oturan zihinsel engelli Bedri İçer, geçen Pazar günü hastaneye gitmek için eşi Fatma İçer ile birlikte Diyarbakır'da damadı Mehmet Yaşar'ın evine geldi. Derdini anlatacak kadar konuşamayan Bedri İçer, merkez Kayapınar İlçesi'ndeki Musa Anter Bulvarı'ndaki evden çıktıktan sonra kayıplara karıştı. 4 gündür kendisinden haber alamayan damatları Mehmet Yaşar ve Ahmet Tosuncu, İçer'i bulmak için yetkililere başvurdu. Kayınpederleri İçer'i bulmak için ellerinde fotoğrafı ile önce polise ve valiliğe başvuran damatları hayatından endişe etmeye başladı.
Damat Ahmet Tosoncu, kayınpederi Bedri İçer'in hem zihinsel engelli olduğunu, hem de derdini anlatacak kadar konuşamadığını belirterek, "Kayıp olduğu günden beri kendisini arıyoruz. Başvurmadık yer bırakmadık. Bazı öğrenciler kendisini Yenihal ve Şanlıurfa yolu civarında gördüklerini söylüyorlar. Hayatından endişe ediyoruz. Görünlerin polise veya bize bildirmelerini insanlık namına rica ediyoruz" dedi.