KASTAMONU'da, 30 yaşındaki Serkan Arslan'ın evde av tüfeği ile öldürülmesi ile ilgili davada, tutuklu yargılanan eşi 28 yaşındaki Bilgehan Arslan 24 yıl, kayınpederi Şerafettin İlişiklioğlu 18 yıl, kayınvalide Ayşe İlişiklioğlu ise 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen yıl 26 Haziran'da Kuzeykent Mahallesi Huzurkent Sitesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Serkan Arslan işlediği bir suçtan cezaevinde olduğu sırada düğünde takılan altınları kayınpederine veren eşiyle, cezaevinden çıktıktan sonra tartıştı. Tartışma sırasında evde bulunan kayınpeder Şerafettin İlişiklioğlu, av tüfeği ile damadına ateş ederek yaraladı. Ardından levye ile dövülen Serkan Arslan’ın kayınpederi Şerafettin İlişiklioğlu, kayınvalidesi Ayşe İlişiklioğlu ve eşi Bilgehan Arslan kapıyı üzerine kilitleyerek evden ayrıldı. Silah sesini duyan komşuların haber vermesiyle eve gelen polis ekiplerinin kapıyı kırarak içeri girmesiyle ağır yaralı hastaneye kaldırılan Arslan hayatını kaybetti.

Olayın ardından Şerafettin İlişiklioğlu ‘Kasten adam öldürme’ suçundan tutuklanırken, eşi ve kızı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki açılan davanın ilk duruşmasında Bilgehan Arslan, geçen haftaki duruşmasında ise kayınvalidesi Ayşe İlişiklioğlu, Arslan'ın yaralı halde levye ile dövülmesi ve olayın ardından kapının üzerine kilitlenerek ölüme terk edilmesi nedeniyle söz konusu suça aynı oranda ortak olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Bugün görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar Şerafettin İlişiklioğlu, eşi Ayşe İlişiklioğlu ve kızı Bilgehan Arslan ve avukatlar katıldı. Son sözü sorulan Şerafettin İlişiklioğlu, cinayeti bir anlık öfkeyle işlediğini ve pişman olduğunu söyledi. Diğer sanıklarda suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini istedi. Mahkeme, ‘Kasten adam öldürme’ suçundan Bilgehan Arslan’ı 24 yıl, Şerafettin İlişiklioğlu’nu 18 yıl ve Ayşe İlişiklioğlu’nu 9 yıl hapis cezasına çarptırdı.