KASTAMONU’da damadı Serkan Arslan'ı tüfekle silahla ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Şerafettin İlişiklioğlu'nun yargılanmasına başlandı. Olayın ardından babasıyla birlikte tutuklanan, ardından itiraz üzerine serbest bırakılan Serkan Arslan'ın eşi Bilgehan Arslan, mahkeme tarafından tekrar tutuklandı.
Olay, Kastamonu Kuzeykent Mahallesi Huzurkent Sitesi'nde 26 Haziran 2013 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre Serkan ve eşi Bilgehan Arslan arasında düğünde takılan altınlar nedeniyle tartışma çıktı. Bilgehan Arslan'ın haber vermesi üzerine eşiyle birlikte kızının evine giden kayınpeder Şerafettin İlişiklioğlu, kendisiyle de tartışan damadına av tüfeğiyle ateş ederek yaraladı. Ardından baba- anne ve kızları kapıyı kapatıp evden çıktı.
Olayın ardından polise teslim olan Bilgehan Arslan, eşini kendisinin vurduğunu söyledi.  Olay yerine sevk edilen 112 ekipleri, ağır yaralı Serkan Arslan’ı Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Ağır yaralı Arslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olaydan sonra gözaltına alınan kayınpeder Şerafettin İlişiklioğlu ve Bilgehan Arslan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, kayınvalide Ayşe İlişiklioğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ardından yapılan itirazlar üzerine Bilgehan Arslan’ın da tutuksuz yargılanmasına karar verildi.
'BANA VE KIZIMA KÜFRETTİ'
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın ilk duruşmasında konuşan sanık Şerafettin İlişiklioğlu, "Kızım bana eşinin düğünde takılan altınları istediğini söyledi. Kızımın evine gittiğimizde Serkan Arslan bana ve kızıma küfretti. Ben de yanımda bulunan av tüfeğiyle ona ateş ettim. Daha sonra kapıyı kapatıp, evden çıktık" diye konuştu.
'OLAYIN ŞOKUYLA BEN YAPTIM DEDİM'
Önce tutuklanıp, ardından tutuksuz yargılanmasına karar verilen Bilgehan Arslan da şu savunmayı yaptı:
"Eşim evlendikten sonra cezaevine girdi. Ben de düğünde takılan altınları eşimin bilgisiyle annemlere bıraktım. Eşim, 'altınlar bu gece buraya gelecek' deyince annemle babam bize gelip altınları getirdi. Eşim eve geldiğinde 'çıkın gidin' deyince, babam da 'altınları getirdik' diye karşılık verdi. Ardından tartışma çıktı ve babam eşime ateş etti. Ardından levyeyle ona vurdu. İlk ifademde benim vurduğumu söylemiştim, ancak doğru her zaman doğrudur. Hatam ilk aşamada olayın şokuyla 'ben yaptım' demekti."
KIZI YİNE TUTUKLANDI
Mahkeme heyeti, Şerafettin İlişiklioğlu’nun tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanaN sanık Bilgehan Arslan’ın DA kasten adam öldürme suçuna ilişkin somut boyutlar olması gerekçesiyle tekrar tutuklanmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.