KAYSERİ’de 13 ay önce tabancayla vurularak öldürülen berber 22 yaşındaki Serkan C.'nın, tutulan kiralık katil tarafından ağabeyi 26 yaşındaki Hakan C.'ye benzerliği nedeniyle yanlışlıkla öldürüldüğü ortaya çıktı.
İddiaya göre eşi 24 yaşındakii Gül C. ile boşanma davaları süren Hakan C., adliye önünde eşinin yakınlarını tehtit etti. Bunun üzerine kadının dedesi 75 yaşındaki Resul Ü. iddiaya göre durumu oğlu 35 yaşındaki Ömer Ü.’ye anlatarak Hakan C.’yi öldürtmeyi planladı. Ömer Ü. de yeğeni 20 yaşındaki Yusuf Ü.'den, eniştesi Hakan C.'yi öldürmesi için birini bulmasını istedi. Yusuf Ü. önce 35 yaşındaki Şakir B.’ye, daha sonra 20 yaşındaki Yakup K.’ya ulaşarak dedesi Resul Ü.’ye götürdü.
Dede Resul Ü., Ziyagökalp Mahallesi'nde berberlik yapan Hakan C.’yi tarif ederek tabanca verdi. Yakup K., verilen tarif doğrultusunda 10 Aralık 2012 günü saat 22.30 sıralarında dükkanı kapatan Hakan C. ile kardeşi Serkan'ı takip etmeye başladı. Hakan’ın Serkan’ın yanından ayrıldığını fark edemeyen Yakup K., iddiaya göre iki kardeş arasındaki benzerlikten dolayı Serkan C.’yi yaklaşık 100 metre takip edip, Kanlıca Caddesi Coşkun Sitelerindeki evinin önüne geldiğinde tabancayla 2 kez başına, bir kez de göğsüne ateş edip kaçtı. Serkan C., götürüldüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. 
UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA TUTUKLANDI
Yakup K. olaydan sonra tabancayı Resul Ü.’ye teslim edip, aralarında anlaştıkları parayı da alarak İzmir’e gitti. Burada yaklaşık 1 ay yaşayan Yakup K., daha sonra döndüğü Kayseri’de uyuşturucu sattığı iddiasıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
DAMADIN VERDİĞİ BİLGİ CİNAYETİ ÇÖZDÜ
Ağabey Hakan C., olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerine, eşinin akrabalarının kendisini öldürmek istediğini belirterek, yanlışlıkla kardeşi Serkan C.’yi öldürmüş olabilecekleri bilgisini verdi. Polis, önce kardeşlerin oturduğu apartmanın güvenlik kamera görüntülerine ulaştı.
Polisin kurduğu 3 kişilik özel ekip, önce Serkan’ın çevresini, görüştüğü kişileri sorguladı, ardından ulaştıkları gizli tanıktan, Hakan ile eşi Gül’ün aralarındaki kavgaya Gül’ün ailesinin de karıştığı bilgisine ulaştı. Yapılan araştırma sonucunda dede Resul Ü.’nün cinayeti organize ettiğini öğrenen polis, önceki sabah düzenlediği operasyonla Resul Ü., oğlu Ömer Ü., torunu Yusuf Ü. ve Şakir B.’yi gözaltına aldı.
İki gün süren sorgulamalarda, ayrıca 15 kişinin de ifadesine başvuruldu. Cinayeti organize ettiği öne sürülen 4 kişi sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Kayseri Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yakup K.’nın da adliyeye götürüldüğü bildirildi.

S.C.: Serkan Camsarı
Ö.Ü.: Ömer Ünlüsoy
Ş.B.: Şakir Bilir