BALIKESİR'in Bandırma İlçesi’ndeki mendirekte tekne içinde balık ekmek satan Ayfer-Turan Çavdar çiftinin, bebek arabasına koyup masaların yanına bıraktıkları 2.5 yaşındaki çocukları Elçin Tanem, feribotun neden olduğu dev dalgalar nedeniyle ölümden döndü. Bebek arabası ile denize sürüklenip, mendirek ile motor arasına sıkışan Elçim Tanem'i olayı gören bir genç güçlükle kurtardı.
Bandırma Limanı'nda, kendilerine ait teknede balık ekmek ve çay satışı yapan Ayfer- Turan Çavdar, dün yanlarında getirdikleri kızları Elçin Tanem'i bebek arabasına bindirip, kendilerine ait masaların yanına bıraktı. Bu sırada, İstanbul'dan gelen İDO'ya ait Alaattin Bey Feribotu'nun, limana yanaşmadan önce neden olduğu dev dalgalar, mendireği aşarak Çavdar çiftinin satış yaptığı motora kadar ulaştı. Bu sırada, mendirekte bulunan Elçin Tanem'in bulunduğu bebek arabası ile sandalye ve masalar denize sürüklendi. İskelede çay içerken olaya tanık olan Mert Çizmen adlı genç, mendirek ile balık ekmek satışı yapılan motorun arasına sıkışan Elçin Tanem'i son anda fark etti. Çizmen, Elçin Tanem'i son anda fark ederek denize düşmekten kurtardı.
KAPAN ÖZÜR DİLEDİ
Olayı öğrenince şok geçiren Çavdar çifti, benzer olayın iki hafta önce de yaşandığını ve mendirekte yürümekte olan bir kadının, dalgaların iskeleyi aşması sonucu denize sürüklenen çocuğunun son anda kurtarıldığını söylediler. Feribot kaptanın gelip kendilerinden özür dilediğini belirtern Ayfer Çavdar, "Onların özür dilemesi çözüm değil. Biz bu sorunu sürekli yaşıyoruz. Ya çocuğum denize düşseydi ne olacaktı. Bunun hesabını kim verecekti " dedi.
Bu arada, Bandırma Limanı'nda, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin deniz taşımacılığı yapan BURULAŞ Şirketi'nde çalışan Mert Çizmen, "Ben mendirekte çay içiyordum. Feribotun liman dışında gelirken neden olduğu dalgalar, adeta tsunami gibi mendireğe çarpıp aşarak iskelede bulunan masa ve sandalyeleri denize sürükledi. Ben bu sırada Elçin Tanem'in bebek arabasının içersinde motor ile iskele arasına sıkıştığını gördüm. Çok korktum. Onu güçlükle kurtardım. Fark etmeseydim çocuk denize düşer ve boğulurdu" dedi.

FOTOĞRAFLI