Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'ne bağlı Bayramdağı ve Karacağaç Mahalleri'ndeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı iki ayrı ormanlık alanda, bugün saat 11.30 sıralarında yangın çıktı. Karadan ulaşımın zor olduğu bölgelere havadan müdahale edilirken, Bayramdağı'ndaki yangın kontrol altına alındı.
Dalaman'ın bir süre önce mahalleye dönüştürülen, aralarında yaklaşık 20 kilometre mesafe bulunan Bayramdağı ve Karacağaç Köylerindeki ormanlık alanlarda bugün saat 11.30 sıralarında yangın çıktı. Karadan ulaşımın zor olduğu kızılçam ağaçlarıyla kaplı her iki ormanlık alanda da yıldırım düşmesi sonucu çıktığı sanılan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.
Köylülerin dumanları farkedip, ihbarda bulunması üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 helikopter, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 söndürme uçağı, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Fethiye Orman İşletme Şeflikleri'ne ait toplam 20 arazöz, 135 orman işçisi ve Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nden gelen 15 kişilik yer ekibi bölgeye sevk edildi. Rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanırken, alevlere sadece havadan müdahale edilebildi.
Bayramdağı'ndaki yangın yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Karacaağaç Mevkisi'ndeki yangının ise halen 2 hektarlık bir alanda etkili olduğu bildirildi. Karadan da yanan alana ulaşılması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

CK(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)