İsmail AKDUMAN- Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN'da, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın broşürlerini dağıtmak isteyenlere, bir grup tepki göstererek saldırdı. Polis saldırgan grubu güçlükle bölgeden uzaklaştırdı.
Samsun'un İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi'nde Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın broşürlerini dağıtmak isteyen yaklaşık 20 kişilik grup, çevrede bulunan yaklaşık 30 kişilik bir grubun tepkisiyle karşılaştı. Önce sözlü saldırıda bulunan grup, ardından broşür dağıtmak isteyenlere tekme tokat saldırdı. Bunun üzerine kavgaya polis ekipleri müdahale etti.
Çıkan arbedede broşür dağıtanlardan 1 kişi yaralandı. Çağrılan ambulansta tedavisi yapıldı. Polis zor anlar yaşayan grubu kalabalığın içerisinden çıkarıp bir kahvenin önüne götürdü. Kahvenin bulunduğu sokağın her iki tarafı da polis tarafından çembere alındı. Geniş güvenlik önleminin alındığı bölgeye vatandaşların girişi engellendi.
POLİS MİNİBÜSÜNE BİNMEDİLER 
Broşür dağıtan yaklaşık 20 kişiyi, polis minibüsle bölgeden uzaklaştırmak istedi. Ancak, bu kez de onlar tepki göstererek, "Biz suçlu değiliz. Asıl suçlu onlar. Burada bir seçim var ve demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Onları götürün" diye konuştu. Minibüsü binmek istememeleri üzerine polis bölgede güvenlik önlemini artırıp, tepki gösteren grubu uzaklaştırdı.

FOTOĞRAFLI