PKK'nın dağ kadrosundan kaçan 1 örgüt üyesi Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde güvenlik güçlerine teslim oldu. 2 çocuğu örgütün dağ kadrosuna götürmeye çalışırken yakalanan 1 kurye de sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.
Hakkari Valiliği PKK'da faaliyet gösterdiği kırsal alandan kaçan erkek bir örgüt mensubunun, 22 Ağustos cuma günü saat 18:00 sıralarında Çukurca İlçesi 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı’na bağlı Kavuşak üs bölgesine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğunu açıkladı. Valilik, yakalanan PKK kuryesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
"21 Ağustos 2014 tarihinde İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün faaliyetleri ve İl Emniyet Müdürlüğü ile yürütülen ortak çalışma neticesi, A.D. isimli şahısın yönetimindeki araç Çukurca İlçe çıkışında güvenlik güçlerince durdurulmuştur. A.D. ile birlikte küçük yaşlardaki F.A. ve Ş.Ç.’nin bölücü terör örgütüne teslim edilmek üzere aynı araçta olduğu tespit edilmiştir. Yaşları küçük F.A. ve Ş.Ç. savcılık kararıyla ailelerine teslim edilirken, A.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi."