Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ (Ankara), () - ANKARA'nın Elmadağ İlçesi'nde bulunan bir sokaktaki yolda çökme sonucu oluşan çukurun 15 gündür kapatılmayıp, çevre esnafınca bidon ve çuval ile önlem alınması, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.
İlçenin Kemalpaşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi ile Ardıçpınar Sokağı'nın kesiştiği noktadaki yolda 2 hafta önce çökme sonucu çukur oluştu. Elmadağ İlçes'inin ana arter durumundaki Cumhuriyet Caddesi'de 15 günden bu yana açıkta bekleyen bu çukurun tehlike arz ettiğini ifade eden çevrede oturanlar tepkilerini dile getirdi. İlçede oturan 54 yaşındaki emekli işçi Cihan Çetin, şöyle dedi:
"Bu çukur yaklaşık 15 gündür açıkta bekleyip, tehlike arzetmeye devam ediyor. Çukurun derinliği yarım metre, genişliği 45 santim. Bir otomobilin tekeri girdiği zaman araca takla attırabilir. Yoldan geçen engelli bir insanın yaralanmasına, ya da ölümüne sebeb olabilir. Bu caddede kısa bir süre asfalt atıldı, ama cadde sağlam zemine oturtulmadığı için çukur içinde."
Çetin, olası kazalara neden olmaması için durumu yetkililere bildirmelerine rağmen bir çözüm üretilmediğini söyledi. Cihan Çetin, birileri zarar görmeden bu olaylara müdahale edilmesi gerektiğini anlatırken, "Cadde üzerinde bulunan esnaf bir kazaya neden olmaması için oluşan çukurun kenarına bidon koyarak önlem almaya çalışmışlar. Çukurun 15 gündür bu durumda kalması mahalle sakinlerine ve cadde de bulunan esnafa endişe yaratıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI