ÇORUM'da sobadan sıçrayan kıvılcım ile başlayan yangının tüm evi sarması sonucu anne, baba ve 2 çocuğu feci biçimde can verdi. Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsi ardından Yılancı ailesinin 4 ferdi merkeze bağlı Esençay Köyü'nde toprağa verilecek.
Çorum'un Bahçelievler Mahallesi'nde dün saat 23.00 sıralarında 33 yaşındaki Bilal Yılancı, eşi 5 aylık hamile eşi Songül Yılancı, çocukları 8 yaşındaki Sıla ve 3 yaşındaki Özlem Yılancı, tek katlı evlerinde havanın da soğuk olması nedeniyle sobalı odada uyudu. Yanan sobadan sıçrayan kıvılcımlar, yandaki sandalye üzerine kuruması için bırakılan çamaşırları tutuşturdu. Çıkan yangın, bir anda evin alevler içerisinde kalmasına neden oldu.
Yoğun duman nedeniyle uyanan Yılancı ailesinin 4 ferti alevler arasından kendilerini kurtarmaya çalıştı. "İmdat" çığlıklarını duyan komşuları durumu itfaiyeye bildirdi. Anne Songül Yılancı, 3 yaşındaki kızını kurtarmak için pencerenin korkuluklarına çıkardı. Ancak küçük kız alevlerin arasından çıkamadı. Yoğun dumandan etkilenen aile fertleri baygınlık geçirince alevler onların da vücudunu sardı.
Sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale edip kontrol altına aldıktan sonra içeri girdiklerinde korkunç manzara ile karşılaştı. İnşaatlarda çalışan ve bedensel engelli olduğu belirtilen baba Bilal Yılancı ve ailesinin cesetleri ekipler tarafından evden çıkarılarak cenaze aracıyla otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Belediye Başkanı AK Partili Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan da gelerek yetkililerden bilgi aldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, olayın üzüntü verici olduğunu belirterek, "Anne, baba ve 2 çocuğu kaybettik. Çok üzgünüm" dedi. Cenazelerin Ankara'da Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsilerinin ardından yetişmesi halinde bugün merkeze bağlı Esençay Köyü'nde toprağa verilmesi bekleniyor.