ÇORUM'un Osmancık İlçesi'nde çıkan yangında 3 ev, 3 ahır ve 1 samanlık kül oldu. Yangın çevredekiler tarafından kovalarla su taşınarak söndürülmeye çalışıldı.
Yangın, dün akşam Osmancık İlçesi'ne 56 kilometre uzaklıktaki Yukarızeytin Köyü, Kayaboğazı Mahallesi'nde meydana geldi. 53 yaşındaki Yaşar Ergim’e ait ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede oğulları Ali Ergim ve Ahmet Ergim’e ait evlere de sıçradı. Camii hoparlöründen yapılan anonsla köylüler yanan evlerden eşyaları kurtarmaya çalışırken, bir yandan da ellerinde kovalarla su taşıyarak söndürmeye çalıştı. Ancak, başarılı olamadı ve yangın 3 ahır ile samanlığıda sıçradı. Bir süre sonra köye gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Can kaybının olmadığı yangında 3 ev, 3 ağır ve 1 samanlık tamamen yandı.
Yukarızeytin Köyü Muhtarı Mehmet Yüzgeç, tek tesellilerinin can kaybının olmaması olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Ev sahipleri hayvancılıkla uğraştıkları için yaylada bulundukları bir saatte yangın çıkmış. 3 ev, 3 ahır ve bir samanlık tamamen yandı. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Köyümüz şehre çok uzak olduğu için itfaiyenin gelmesi zaman alıyor. Bu nedenle ilk müdahaleyi kovalarla köylülerimiz yaptı. Burası köyümüze 4 kilometre uzaklıkta. Cep telefonları çekmiyor, sabit telefon hattı da bulunmuyor. İletişim olmadığı için itfaiyeye geç haber verebildik." 
Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ve Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Karagöz, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İtfaiyenin söndürme çalışmalarını inceledikten sonra Ergim ailesi ile görüşerek kendilerine gerekli yardımın yapılacağını söyledi. Evleri yanan 3 ailenin fertleri gözyaşlarını tutamadı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

FOTOĞRAFLI