Mehmet YİRUN / ÇORLU(Tekirdağ), () – TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde belediyeye ait çöplük alanındaki hafriyat atıklarının arasında ölü bulunan 2 günlük erkek bebek, belediye ve jandarma görevlilerince toprağa verildi. Mezarına başına 'garip' yazılı tahta konulan bebeğin annesi ise henüz bulunamadı.
Çerkezköy yolu üzerinde Çorlu Belediyesi'ne ait çöplük alanda geçen Pazar günü atık toplayanlar, bebek cesedi görerek jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerinde yapılan incelemede 1 yada 2 günlük olduğu belirlenen erkek bebek, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılan otopsinin ardından Çorlu Jandarma Komutanlığı ekiplerince İstanbul’dan alınan talihsiz bebeğin cenazesi Çorlu’ya getirildi. Çorlu Hürriyet mahallesinde bulunan mezarlığa getirilen bebeğin cenazesi burada jandarma ve belediye görevlileri tarafından toprağa verildi.
MEZAR TAHTASINA 'GARİP' YAZILDI
Bir ya da 2 günlük olduğu için adı bile konmadan çöplüğe atıldığı tahmin edilen erkek bebeğe görevliler tarafından 'garip' adı verildi. Duaların ardından jandarma görevlilerince toprağa verilen bebeğin mezar tahtasına ‘Garip, ölüm tarihi 18.05.2014’ yazıldı.
ANNESİNDEN İZ YOK
Jandarma ekipleri ölü olarak bulunan bebekle ilgili tüm hastane ve doğum kayıtlarını incelemesine rağmen herhangi bir ize ulaşamadı. Soruşturma sürüyor.

MY(LK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)