ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, cesedi belediyeye ait çöplükte bulunan 71 yaşındaki Muammer Uçak'ı bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 5 sanıktan 4'üne ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 1'ine ise 32 yıl hapis cezası verildi.
Alanya'nın Okurcalar Beldesi'nde 9 Eylül 2007'de belediyeye ait çöplükte kimliği belirsiz ve çürümeye yüz tutmuş bir erkek cesedi bulundu. Olaydan 5 gün sonra kimliği tespit edilen cesedin Muammer Uçak'a ait olduğu belirlendi. Cinayetin ardından Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel bir ekibin yürüttüğü ve 1 yıl süren takip sonucu, 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'si daha sonra serbest bırakılırken, 5 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 5 sanık, 7 Şubat 2012'de görülen davanın karar duruşmasında 32 yıl ile 36 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Cezaları az bularak yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay, dosyayı Alanya'ya gönderdi. Kararın ardından Muammer Uçak cinayeti davası 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlandı.
Kamuoyunda 'çöplük cinayeti' olarak bilinen davanın son duruşması bugün görüldü. Tutuklu yargılanan 56 yaşındaki Mustafa Özdemir, 59 yaşındaki Yusuf Demir, 42 yaşındaki Tuncay Özen ve 32 yaşındaki İmdat Saruhan 'tasarlayarak, canavarca hisle eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 'nitelikli yağma' suçundan ise 12'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan 25 yaşındaki Azat Bal ise 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı.