Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da sabıkalarıyla ünlü Cono Aşiretinden Cumali ve Serap U. çifti ile kızlarının kaçtığı aile arasında çıkan meydan kavgasını polis güçlükle ayırdı.
İddiaya göre, Ulubatlıhasan Mahallesi'nde oturan Cono Aşireti mensuplarından Cumali ve Serap U. çiftinin kızları 14 yaşındaki Y.U., 2 ay önce ortadan kayboldu. Kızlarını arayan çift, Y.U.'yu Koza Mahallesi'nde oturan 19 yaşındaki Cengiz Tahman'ın kaçırdığını öğrendi. Kızlarının "Ben Cengiz'i seviyorum. Onunla evlendim" demesi üzerine aileler barışıp olayı polise yansıtmadı. Y.U. ile Cengiz Tahman da nikahız birlikteliklerine devam etti. Kızlarının evliliğini istemeseler de kabul etmek zorunda kalan U. ailesini arayan bir yakınları, "Siz kızınızı kime verdiniz. O kızı eve kapattılar, her gün işkence yapıyorlar" diyerek uyardı.
Kızının şiddet gördüğünü öğrenen anne Serap U., Y.U.'yu görmek için yanına gitti, ancak Tahman Ailesinin engeli ile karşılaştı. Bunun üzerine evine geri dönen Serap U., akrabalarını topladı. Otomobillere binen Serap U. ve yakınları Cengiz Tahman'ın ailesinin yaşadığı eve baskın yaptı. İki aile arasında sokakta arbede çıktı. Sopa ve kalaslarla birbirlerine saldırdı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, araya girerek kavganın büyümesini önledi. Kızını görmek ve konuşmak isteyen Serap U.'nun feryadı üzerine Y.U., dışarı çıktı. Y.U. ile annesi polis otomobiliyle evden götürüldü. Taraflar birlerinden şikayetçi olmadı.

FK(OA/AAA) (FOTOĞRAFLI)