Fırat Kalkanı harekatında çok önemli gelişme
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 108'inci gününde Özgür Suriye Ordusu, El Bab ile Menbiç arasında yer alan stratejik önemdeki karayolunun denetimini büyük ölçüde sağladı. Böylece PYD'nin ÖSO'dan önce El Bab'a girmesinin önü kesildiği gibi, DAEŞ'in Rakka'dan sağladığı ikmal hattı da kesilmiş oldu.
Fırat Kalkanı harekatında çok önemli gelişme
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 108'inci gününde, stratejik açıdan önemli bir gelişme sağlandı. Menbiç ile El Bab arasındaki karayolu büyük ölçüde Özgür Suriye Ordusu güçlerinin denetimine geçti.
TÜRK HAVA KUVVETLERİ UÇAKLARI SALDIRILARI YOĞUNLAŞTIRDI
Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları iki gündür saldırılarını DAEŞ'in hakim olduğu El Bab'ın kuzey hattına yoğunlaştırdı.
İki günde DAEŞ'e ait toplam 44 hedef imha edildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türk savaş uçakları, El Bab ile birlikte kentin kuzey-batı ve kuzey-doğu hattında bulunan Bratah, Bzagah ve Zarzur bölgesinde DAEŞ'e ait silahlı mevzi haline getirilmiş bina, barınma yeri ve kontrol noktalarını vurdu.

Yoğun hava destekli kara harekatıyla Özgür Suriye Ordusu güçleri Menbiç-El Bab karayolunun denetimini ele geçirdi.
Askeri kaynaklara göre bu gelişme stratejik önemde. Böylece PYD'nin Özgür Suriye Ordusu güçlerinden önce El Bab'a inme planının önü kesilmiş oldu.
Ayrıca DAEŞ'in bu karayolunu kullanarak PYD'nin gözyummasıyla Rakka'dan El Bab'a yönelik olarak oluşturduğu ikmal hattı da kesildi.
Bölgedeki askeri kaynaklar, El Bab'ın tamamen çevrelenmesiyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu güçlerinin El Bab'a girmesinin an meselesi olduğunu belirtiyorlar.