Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta, ihtiyaçlarını karşılayamayan 92 yaşındaki Hatice Ulufer, evli olan 4 kız çocuğunun kendisine bakmaması sonucu sokakta kalınca Huzurevi'ne yerleştirildi. Yaşlı kadın, yerleştirildiği huzurevine gelip kendisinden helallik isteyen görme engelli oğlu Osman ile sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.
Olay, sabah saatlerinde Dumlupınar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 1'i erkek 5 çocuk annesi Hatice Ulufer, eşini kaybettikten sonra sırayla isimleri öğrenilemeyen evli 4 kızının yanında kalmaya başladı. Hatice Ulufer, kız çocuklarından gelen sahip olduğu evi satarak parasını kendilerine verme isteğini kabul etmedi. İddiaya göre bu duruma öfkelenen kızları daha önce sırayla evlerinde misafir ettikleri annelerine bakmama kararı aldı ve kadın bu sabah sahibi olduğu evin önüne bırakıldı. Komşularının durumu bildirmesi ile gelen polisler tarafından Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen yaşlı kadın Kahramanmaraş Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Evine gitmek isteyen ve gözyaşı döken Hatice Ulufer, huzurevi görevliler tarafından teselli edildi.
GÖRME ENGELLİ OĞLUYLA BİRLİKTE AĞLADI
Olayı haber alarak huzurevine gelen Hatice Ulufer'in 67 yaşındaki görme engelli oğlu Osman Ulufer, sarıldığı annesiyle birlikte uzun süre gözyaşı döktü. Osman Ulufer, eşinin de kendisi gibi engelli olduğu için bakamadığı annesinden helallik istedi. Hatice Ulufer ise oğlunun isteğine "Hakkım helal olsun" diyerek karşılık verdi.
Huzurevi görevlilerinin; "Osman Amca üzülme annene iyi bakacağız. Sen de istediğin zaman gelip görebilirsin" diyerek teselli edip sakinleştirdiği Osman Ulufer, annesine bakamadığı için üzgün olduğunu söyledi. Osman Ulufer, sahip çıkamadıkları annelerine devletin sahip çıktığını belirterek, "Eşim de benim gibi engelli. Kardeşlerime 3'er ay bakalım dedik, kabul etmediler. Annemin evini alamayan kız kardeşlerim onu sokakta bıraktı" dedi.
Huzurevinde muayene edilerek yemek yedirilen Hatice Ulufer, hayatını sürdüreceği yeni adreste kendisi gibi yaşayanlarla tanıştı.

FOTOĞRAFLI