NİĞDE Belediyesi tarafından çocuklar için yapılan oyun parkı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakıldı. Yangın sonrası parktaki oyun grupları kullanılamaz hale geldi.
Efendibey Mahallesi'nde 2010 yılında belediye tarafından yapılan 'Melle Parkı Oyucakistan-3' oyun parkında bulunan oyun grupları kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ateşe verildi. Malzemenin plastik olması nedeniyle oyun grupları kısa sürede alevler içinde kalırken, yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Yangın sonrası oyun parkının kullanılamaz hale gelirken, mahalle sakinleri parkı yakanlara tepki gösterdi. Parkı ateşe verenlerin kısa zamanda yakalanmasını istediklerini belirten mahalle sakinleri şunları söyledi:
"Niğde Belediyesi tarafından yapılan parkımız kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından yakılmış. Çocuklarımızın eğlenerek vakit geçirdikleri bir araya gelerek oyun oynadıkları mahalle parkımızın yakılmasına tepkiliyiz. Parkımızı yakanların bir an önce bulunmasını istiyoruz. Bu yangını çıkartan kişileri kınıyoruz. Allah muhafaza ya çocuklarımızda o onda orada oynuyor olsaydı. yazık günah değil mi? Bu yapılan hizmetler hepimizin cebinde çıkan vergilerle yapılıyor."
BELEDİYE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Belediye yetkilileri ise yangından dolayı 30 bin TL'lik hasar oluştuğunu, yakılan oyun parkının yenisinin yapılacağını belirterek parkı yakan kişi ya da kişiler hakkında da cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.