KARTAL'da kırtasiye dükkanı işleten Mina Serbes (37) hakkında, 2 çocuğa sağlığa zararlı olan yapıştırıcı madde sattığı gerekçesiyle bir yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“ÇOCUKLARA SATIŞI YASAK"
Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Mina Serbes'in işlettiği kırtasiye dükkanına gelen 15 yaşındaki C.F ve 13 yaşındaki D.A, yapıştırıcı satın almak istediğini söyledi. Yasak olduğu gerekçesiyle istenen marka yapıştırıcıyı çocuklara vermeyen işyeri sahibi bunun yerine yapıştırıcı özelliğe sahip başka bir ürün verdi. AİLELER DURUMU POLİSE BİLDİRDİ
Yapıştırıcı madde ile eve dönen çocukların ailesi durumu emniyete bildirdi. Yapıştırıcının ön ekspertiz raporuna da yer verilen iddianamede, bu ürünün de yapım maddesi itibariyle kapalı alanlarda uzun süre teneffüs edilmesinin insan sağlığına zararlı olduğu ve koklanması halinde insanların üzerinde uyuşturucu etkisi bulunduğu belirtildi.
Zararlı bir madde olması itibariyle küçük yaşta bulunan kişilere satılmasının da 'Uyuşturucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Kanunu'na göre yasak madde olduğu kaydedilen iddianamede, “Buna rağmen şüphelinin satış yapmak suretiyle sağlık için tehlikeli madde temin etme suçunu işlediği anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı. Kırtasiye dükkanı sahibi hakkında “Sağlık için tehlikeli madde temin etme" suçlamasıyla 6 aydan bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. “ÖDEVİMİZ İÇİN ALDIK"
Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davalara gelmeyip ifade vermediği gerekçesiyle mahkeme, işyerinin kadın sahibi hakkında yakalama kararı çıkardı. Geçtiğimiz celselerde ifade veren mağdur C.F ve D.A ise davaya konu olan yapıştırıcıyı ödevlerinde kullanmak üzere aldıklarını belirtti. AK (MK)