Ali AKSOYER/İSTANBUL() TUZLA’da kız kardeşinin boşandığı eşi Hüseyin Boyraz’ı tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla polis tarafından aranan Derviş Ç., yakalandı.

Yayla Mahallesi, Şinasi Dural caddesi üzerinde 7 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen olayda Hüseyin Boyraz, bir binanın girişinde silahlı saldırıya uğramıştı. İlk anda yaralanan Hüseyin Boyraz, bir arkadaşından emanet aldığı otomobile binerek kaçmaya çalışmış, ancak 200 metre gittikten sonra hayatını kaybetmişti.

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada, elektrikçilik yapan Hüseyin Boyraz’ın olaydan kısa süre önce boşandığı eşi Ö.Ç.’nin evine gittiği ve iki çocuklarının velayeti için tartıştığı tespit edildi. 5 yıl önce boşanan Hüseyin Boyraz ve Ö.Ç.’nin tartışması sırasında eve gelen ağabey Derviş Ç.’nin kavgaya dahil olduğu belirtildi. Derviş Ç. ile Hüseyin Boyraz’ın büyüyen tartışması sonucunda cinayet olayının meydana geldiği öğrenildi. Olaydan sonra ortadan kaybolan Derviş Ç.’yi yakalamak için sürdürülen operasyonda önceki gün bir eve baskın yapan polisler, şüpheliyi gözaltına aldı.
Cinayet Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelinin suçunu itiraf ettiği belirtildi. Şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

AA (MK)