Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından son bir hafta içinde aralarında internet kafe, ganyan ve iddia bayilerinin bulunduğu 213 işyerine baskın yapıldı. Baskınlarda içeriye yaşı küçük çocukları aldıkları tespit edilen işletmeler hakkında yasal işlem yapılırken, operasyonlar sırasında kayıp olarak aranan 111 çocukta bulunarak ailelerine ya da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından 07-13 Temmuz tarihleri arasında yapılan operasyonlarda çocuğun cinsel istismarı, kasten öldürme, narkotik, kasten yaralama, terör örgütü propangadası yapmak suçlarından 11 kişinin yakalandığı belirtildi. Bu şüphelilerden 3’nün tutuklandığı diğer şüphelilerin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü'nün 7 günlük süre içinde toplam 213 işyerinide denetlediği belirtildi. Denetlenen işyerleri arasında internet kafeler, ganyan ve iddia bayillerinin bulunduğu öğrenildi. Yapılan denetimlerde içerde yaşı küçük çocuk bulunan işletmeler hakkında yasal işlem yapıldığı öğrenildi. Polisin bu operasyon sırasında kayıp olarak aranan 111 çocuğu bularak ailelerine yada Sosyal hizmetler ve Çocuk Esirgeme kurumuna teslim ettiği belirtildi.