Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, () - AKSARAY'da 28 yaşındaki Deniz Baykal Özkara, 8 aydır ayrı yaşadığı eşi 25 yaşındaki Esra Özkara'nın iddiaya göre çocuğunu göstermemesi üzerine evin kapısını pompalı tüfekle ateş edip kilidi kırarak açtı. Eve girip çocuğunu seven Özkara, eşiyle çıkan tartışmanın ardından evden ayrıldı. Özkara, eşinin şikayetçi olması üzerine gözaltına alındı.
Olay, bugün saat 09.00 sıralarında Taşpazar Mahallesi 834 Nolu Sokak'ta meydana geldi. 1 çocuk annesi Esra Özkara, iddiaya göre eşiyle şiddetli geçimsizlik yaşaması üzerine 8 ay önce 2 yaşındaki kızı Ela'yı da alıp evi terk etti. Ailesinin yanına yerleşen Esra Özkara, boşanma davası açtı. Eşi Deniz Baykal Özkara da bugün, kızını görmek için Esra Özkara'nın kaldığı kayınvalidesinin evine gitti. İddiaya göre kapıyı açan olmayınca Özkara, yanındaki av tüfeğiyle ateş ederek kapı kilidini kırdı. Ardından içeri girip kızını seven Özkara, eşiyle aralarında çıkan tartışma sonucu evden ayrıldı. Esra Özkara da durumu polise bildirip şikayetçi oldu.
ÇOCUĞUMU ALMAK İSTEDİ
Esra Özkara, ayrı yaşadığı ve boşanma davası süren eşinin kızlarını almak için eve geldiğini öne sürerek, ''Biz 8 aydır ayrı yaşıyoruz. Eşim çocuğu almak istedi. Ben de vermedim. Bunun üzerine evi basıp kapıyı tüfekle ateş ederek açtıktan sonra içeri girdi. Kavga ettik daha sonra evden ayrıldı. Kendisinden şikayetçiyim. Boşanma davasına bile katılmadı" dedi.
Gözaltına alınan Deniz Baykal Özkara ise polise verdiği ilk ifadesinde, kızını uzun süredir göstermediklerini ve görmek için eve geldiğini, yine göstermeyince ateş ettiğini iddia etti. Özkara, ''Eşimle yaklaşık 8 aydır ayrı yaşıyoruz. Eşim 7 aylık hamileydi ve bana sormadan kürtaj yaptırdılar'' iddiasında bulundu.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI