ADANA'da tablasına çarparak sattığı domatesleri döktüğü gerekçesiyle komşularının oğlu 5 yaşındaki Ş.T.'yi budama makasıyla sırtından yaralayan seyyar satıcı 35 yaşındaki Halil Yavuz, "Domatesleri dökmediler, tablanın çevresinde benim taklidimi yapıyorlardı, buna bir anda sinirlendim. Çok pişmanım" dedi.
Olay, dün Dağlıoğlu Mahallesi'nde Bahçelievler Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, seyyar satıcılık yapan Halil Yavuz ara sokaklarda satış yapmak istedi. Sokakta oynayan Ş.T. ile arkadaşları, domates satan Halil Yavuz'un tablasına çarpınca domatesler döküldü. Bu duruma sinirlenen Yavuz'un çocuklara fırlattığı budama makası Ş.T.'nin sırtına isabet etti. Kanlar içinde kalan küçük çocuğun götürüldüğü Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sırtında kesilen bölüme 4 dikiş atılıp taburcu edildi.
Gözaltına alınan Halil Yavuz ise aynı zamanda uzaktan akrabası olan çocuğun ailesinin şikayetçi olmaması nedeniyle serbest bırakıldı.
DOMATESLERİ DÖKMEDİLEN TAKLİDİMİ YAPTIKLARI İÇİN SİNİRLENDİM
Bugün sabah tekrar tablasıyla semt pazarına satışı yapmak için giden Halil Yavuz, olaydan büyük pişmanlık duyduğunu söyledi. Sinir hastası olduğunu ve olay sırasında çocukların domatesleri dökmediğini belirten Halil Yavuz, "Olayın meydana geldiği gün, komşumuz evinin damındaki üzüm asmasını budamamı istedi. Ben de tablamı hazırlamış, işe çıkmak üzereydim komşumun isteğini kırmadım, tablayı evin önünde bırakıp, dama çıktım. Budama makası ile asmanın kuru dallarını kesiyordum. Sokakta Ş.T. ve 5-6 çocuk top oynuyordu. Tablanın etrafından uzaklaşmalarını istedim, onlar da benim taklidimi yaptılar. Öfkelenip, damdan elimdeki makası onlara doğru fırlattım. Çocuğa isabet etti" diye konuştu.
Makasın çocuklara değeceğini hiç düşünmediğini de belirten Yavuz, olayın bir anlık öfkenin sonucu meydana geldiğini ve çok pişman olduğunu söyledi.