ADANA'da, 21 yaşındaki Mehmet Özkan, kendisi gibi çobanlık yapan 17 yaşındaki Hanifi Durmuş'u av tüfeğiyle vurarak öldürdükten sonra jandarmaya teslim oldu.
Olay, Karataş İlçesi'nin Kırmızıdağ Yeni Mahalle'de dün akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, 3 ay önce Diyarbakır'dan Adana'da yaşayan akrabalarının yanına gelen Hanifi Durmuş, çobanlık yapmaya başladı. Kendisi gibi çoban olan Mehmet Özkan ile bir hafta önce henüz bilinmeyen bir nedenle kavga eden Durmuş, yakınlarının araya girmesi ile barıştı. İki genç birlikte çobanlık yapmaya devam etti. Dün akşam saatlerinde koyunlarla birlikte araziye çıkan Hanifi Durmuş ile Mehmet Özkan, aynı gerekçe ile tekrar tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Mehmet Özkan, yanında getirdiği av tüfeği ile Hanifi Durmuş'a 3 el ateş etti. Mehmet Özkan'ın tüfeğinden çıkan saçmalar, Hanifi Durmuş'un kasığına ve bacaklarına isabet etti. Silah seslerini duyup olay yerine gelen köylüler, ağır yaralı Hanifi Durmuş'u kanlar içinde buldu. Hanifi Durmuş, olay yerine çağrılan ambulansla Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı. Hanifi Durmuş, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Mehmet Özkan, cinayeti işlediğini itiraf ederek jandarma ekiplerine teslim oldu. Gözaltına alınan Mehmet Özkan, sorgusunun ardından Karataş Adliyesi'ne sevk edildi.
Hanifi Durmuş'un cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Hayatını kaybeden Hanifi Durmuş'un, 3 ay önce kendilerini ziyarete geldiğini belirten yakınları, "Annesi ile bize gelmişti. Onlar Diyarbakır'a geri döndüler. Hanifi gitmek istemedi, burada bizim yanımızda kalıp ailesine maddi destek olmak için çobanlık yapmaya başlamıştı. Keşke gitseydi, keşke kalmasaydı" diye konuştu.
Hanifi Durmuş'un cenazesi toprağa verilmek üzere Diyarbakır'a götürüldü.

FOTOĞRAFLI