ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde sık sık elektrik kesintilerinin olması ve trafoların aşırı yüklenmeden dolayı patlamasına tepki gösteren yaklaşık bin 500 kişi, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi (DEDAŞ) protesto yürüyüşü yaptı. Yürüyüş sırasında göstericiler DEDAŞ binasını taşlayarak camlarını kırdı. Polis de göstericilere gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Olaylar 2 saat sonra sona erdi.
Cizre'de sık sık yaşanan elektrik kesintileri ve trafoların patlamasına tepki gösteren yaklaşık bin 500 kişi, protesto amacıyla yürüyüş düzenledi. Soğuk havada Kale Mahallesi'ndeki Sanat Sokak'ta toplanan grup, ellerindeki dövizlerle birlikte yürüyüşe geçti. Slogan atarak Orhan Doğan Caddesi güzergahından yürüyüşe devam eden göstericiler, Köprübaşı Mahallesi'nde DEDAŞ binası önünde toplandı. Muhatap bulamayan göstercilerle konuşan Cizre Emniyet Müdürü Harun Taş, daha sonra bina içerisine girerek yetkililer ile görüşmek istedi. Ancak bu sırada göstericilerin attığı taşlara maruz kalan Cizre Emniyet Müdürü Harun Taş, DEDAŞ görevlileriyle birlikte bir üst kata çıkmak zorunda kaldı.
Taşlı saldırıda, DEDAŞ binasının camlarının kırılması ve personelin bir üst kata çıkmasından sonra güvenlik görevlileri, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Bunun üzerine göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı. Köprübaşı ve Dörtyol Kavşağı'nda polis ile göstericiler arasında çıkan olaylar 2 saat sonra sona erdi.