ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde dün gece Suriye sınırında duvar yapılmasını protesto eden kalabalık bir grubun korsan gösterisinde, atılan molotof kokteylinin isabet ettiği 2 polis memuru yaralandı.
Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki sınır hattında, kaçak geçişleri önlemek amacıyla yapımına başlanan istinad duvarı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün akşam saatlerinde düzenlenen korsan bir gösteri ile protesto edildi. Cudi, Nur, Yafes ve Sur Mahalleri ile Dörtyol Kavşağı, Otogar civarındaki yollarda lastik yakarak barikat kuran göstericiler, kendilerini dağıtmak isteyen polise taş ve molotof kokteyliyle saldırdı. Polisin de tazyikli su ve gaz bombalarıyla karşılık vermesi üzerine ortalık bir anda savaş alanına döndü. Kasaphane Mahallesi'ndeki eylem sırasında, göstericilerin attığı bir molotof kokteylinin isabet ettiği polis memurları Ufuk Demir ve Adem Karaca yanarak hafif yaralandı. Diğer polisler de havaya ateş açarak bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı.
HAVAYA UYARI ATEŞE AÇILDI
Polisin yaralandığı haberinin duyulması üzerine bölgeye çok sayıda özel harekat timi sevk edildi. Uzun namlulu silahlarla havaya uyarı ateş açıldı. Uzun numlulu silahların havaya ateş açılmasıyla birlikte izli mermiler, Cizre İlçe merkezinde çıplak gözle görüldü. Bunun üzerine paniğe kapılan göstericiler ara sokaklara kaçarak uzaklaştı.
Yaralı polis memurları Ufuk Demir ve Adem Karaca arkadaşları tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırırken, ellerinde ve yüzlerinde yanıklar olduğu görüldü. Hayati tehlikeleri bulunmayan polis memurlarını hastanede ziyaret eden Cizre Kaymakamı Şenol Koca, görevlilerden bilgi aldı.
Korsan göstericiler ile polis arasındaki çatışmalar, gece saat 01.00'e kadar sürdü.