Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde Hür Dava Partisi (Hüda-Par) konvoyu bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Partililerin de karşılık vermesi üzerine devreye giren polis olayları büyümeden önledi.
Cizre'de bugün Hüda Par'ın mitingi öncesi gerginlik yaşandı. Hüda-Par'ın konvoyu Konak Mahallesi'nden geçerken, aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup tarafından taşlandı. Taş atanlara konvoyda bulunan partililerin de karşılık vermesi üzerine bir süre arbede yaşandı. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, tarafları bölgeden uzaklaştırıp, zırhlı araçlarla bölgede önlem aldı.
Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, düzenlediği mitingde halka seslendi. Yapıcıoğlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Araçlarımıza bir elinde BDP bayrağı, diğer ellerinde taş atmaları gerçekten içimizi acıttı. Bu olmamalı, madem bir yarıştır olması gereken şey bütün siyasi partililer kendi projelerini kendi programlarıyla halkın huzuruna çıkarlar anlatırlar. Bu olan olaylar son olur, olaylar başka yerlere sıçramasın. Gerçekten bu halk özgürlük, barış istiyor. Ama bu huzuru kaçırmak isteyen bazı gruplar var" dedi.

Rİ(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)