ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde, Nusaybin'de sınırdan kaçak geçen 3 Suriyeli'nin öldürülmesini protesto etmek amacıyla dün gece yolları kapatarak eylem yapan gruplara polis müdahale etti. Eylemcilerin ses bombaları, molotof kokteylleriyle karşılık verdiği ilçede gerginlik yaklaşık 3 saat sürdü.
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün gece Nusaybin Caddesi, Otogar ve Sur mahallelerindeki yolları trafiğe kapatarak araçlarda kimlik kontrolü yapan yüzü maskeleri gruplara polis panzerleri tazyikli su ve göz yaşartıcı bombalarla müdahale etti. Sokak aralarına dağılan eylemciler polis panzerlerine havayi fişek, ses bombaları ve molotof kokteylleriyle saldırdı. Polis panzerlerine önünü görmemesi için içinde boya bulunan şişeler de atan eylemciler ortalığı savaş alanına çevirdi. Atılan molotof kokteyllerinin isabet ettiği çok sayıda polis panzeri alevler içinde kaldı. Alev alan panzerler diğer polis panzerleri tarafından su sıkılarak söndürüldü.
Saat 20.00'de başlayan olaylar, 23.00'e kadar devam etti. İlçenin bir çok kesiminde polis panzerlerine ses bombaları atan eylemcileri polis ekipleri güçlükle dağıtabildi.