- ŞANLIURFA’da, kaçırdıkları bir genci mağarada zincire bağlayıp çıplak görüntülerini videoya çekerek internette yaymakla tehdit ettiği ileri sürülen 6 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.
Olay, dün akşam saatlerinde Topdağı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Ahmet O. 4 gün önce bir arkadaşından 3 bin lira değerinde motosiklet satın aldı. Ancak aldığı motosikletin parasını ödemediği ileri sürülen Ahmet O. ile motosiklet sahibi olan arkadaşları arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine motosiklet parasını tahsil edemeyen İbrahim Halil D., Ahmet K., Muhammet K., Mahmut K., Mehmet K., ile Hamza K. adlı kişiler, Ahmet O.’nun 17 yaşındaki oğlu İsa O.'yu otomobille kaçırarak bir mağaraya götürdü. 3 gün boyunca mağarada el ve ayakları zincirle bağlanan ve dövülen İsa O.'nın çıplak videosu çekildi. İddiaya göre şüpheliler, Ahmet O.’yu cep telefonundan arayarak oğlunu kaçırdıklarını ve çıplak fotoğraflarını çektiklerini borcunu ödemediği takdirde internette yayınlayacaklarını söyledi. 
ZİNCİRLE MAĞARADAN KAÇTI
3 gün boyunca mağarada tutulan İsa O., kendisini rehin alan kişilerin mağaradan ayrılmasını fırsat bilerek olay yerinden yarı çıplak şekilde zincirle kaçtı. Yolda karşılaştığı vatandaşlardan yardım isteyen genç, olay yerine çağırılan polisler tarafından ambulansla hastaneye götürüldü. Tedavisine başlanan İsa O., polise kendisini kaçıran kişilerin işkence yapıp, çıplak görüntülerini çektiğini söyledi. Bu sırada kaçırılan İsa O.'nun babası Ahmet O. ise bilgisine başvuran polislere oğlunun öldürülmesinden korktuğu için güvenlik güçlerinden yardım isteyemediğini ifade etti. Şikayetçi olan İsa O.’nun ifadesi üzerine polis 6 şüpheliyi evlerinde yakalayarak gözaltına aldı. Çeşitli suçlardan sabıkaları bulunduğu saptanan 6 şüpheli alınan ifadelerinin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, yağma tehdit, darp ve şantaj' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. 

ÖŞ(HK/BT)  (FOTOĞRAFLI)