MUŞ, () - MUŞ'ta, evi terk eden eşini almak için dün gittiği imam kayınpederi Muhittin Karadağ'ın lojmanında cinnet geçiren şizofreni hastası manav 24 yaşındaki Mustafa Özer'in tabancasından çıkan kurşunla ağır yaralanan çocuklarından 2 yaşındaki Salih Özer de bugün hastanede yaşamını yitirdi, olayda ölenlerin sayısı 4'e çıktı. Özer'in çocukları 3 yaşındaki Muhammet Hüsna Özer ile 1 yaşındaki Üzeyir Özer ile kayınpederi Muhittin Karadağ olay yerinde yaşamlarını yitirmişti. Bahçede oynarken vurulup yaralanan komşu kızı 12 yaşındaki Zelal Gezik'in sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.
6 aydır şizofreni hastalığı nedeniyle tedavi gören manav Mustafa Özer, bir süre önce tartıştığı ve çocuklarını alarak evi terk eden 6 yıllık eşi 22 yaşındaki Nursel Özer'i almak için dün saat 16.00 sıralarında, kayınpederinin Sunay Mahallesi'nde, Ensari Cami yanındaki imam lojmanına gitti. Ensari Camii imamı 44 yaşındaki Muhittin Karadağ, damadı Mustafa Özer'i içeri alarak konuşmaya başladı. Tedavi gören Mustafa Özer'e kayınpederi Karadağ, iyileştikten sonra kızını gelip almasını söyledi. Bunun üzerine çıkan tartışma sırasında Mustafa Özer cinnet geçirerek belinden çıkardığı tabancayla sağa sola ateş etmeye başladı.
Mustafa Özer'in tabancasından çıkan kurşunların vücutlarının çeşitli yerlerine isabet ettiği çocukları 3 yaşındaki Muhammet Hüsna Özer ve 1 yaşındaki Üzeyir Özer ile kayınpederi Muhittin Karadağ olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Mustafa Özer'in 2 yaşındaki oğlu Salih Özer ile bahçede oynayan komşu kızı 12 yaşındaki Zelal Gezik ise yaralandı. Etraftakilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, cinnet geçiren Özer'i elinde tabancayla evde otururken buldu. 
Dede ve iki torununun cesedi, Muş Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, yaralı 2 çocuk da aynı hastanede ameliyata alındı.
Gözaltına alınan Mustafa Özer ise sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
HASTANEDE ÖLDÜ
Cinnet geçiren Mustafa Özer'in ağır yaraladığı ortanca oğlu Salih Özer, Muş Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahelelere karşın bugün öğlen saatlerinde yaşamını yitirdi. Acı haberle ailenin yakınları bir kez daha yıkıldı.
Dede ve 3 torunun cenazesi otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilirdi. 4 kişinin cenazesi, yapılan otopsilerinin ardından yarın toprağa verilecek.
Öte yandan, olayda yaralanan ve bedensel engelli olduğu öğrenilen komşu kızı Zelal Gezik'in tedavisinin Muş Devlet Hastanesi'nde sürdüğü, hayati tahlikesinin bulunmadığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI