Mehmet KAYMAK/ADANA, () - ADANA'da 55 yaşındaki Kazım Ağan'ı, aynı işyerinde çalışan eşine cinsel içerikli sözler söylediği iddiasıyla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 58 yaşındaki Zeynel Abidin Çay, cinayetten sonra ruh sağlığının bozulduğunu ve tedavi görmeye başladığını söyledi.
Olay, merkez Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi'nde 21 Aralık 2013'te meydana geldi. İddiaya göre, Yeni Metal Sanayi Sitesi'ndeki torna atölyesinde sorumlu olarak çalışan Kazım Ağan, kendi aracıyla işyerine giderken, burada çay ve yemek işlerine bakan 52 yaşındaki H.Ç.'yi de evinden alıp götürmek istedi. Ağan, kadının evinin sokağına gelince telefonla aradı. Telefona bakan kadının eşi Zeynel Abidin Çay, çamaşır asan eşine "Kazım gelmiş. Aşağıda seni bekliyor" dedi. Zeynel Abidin Çay, eşi çıktıktan bir süre sonra masanın üzerine bıraktığı telefonun açık kaldığını fark etti. Telefonu eline alan Zeynel Abidin Çay, karşıdan gelen sesleri dinlemeye başladı. Ağan'ın eşine söylediği cinsel içerikli sözleri duyan Çay, çılgına döndü. Sonra da ekmek bıçağını alarak işyerine gidip, Ağan'ı göğsünden bıçakladı. Hastaneye kaldırılan Ağan öldü, şüpheli de tutuklandı. Çay, ilk ifadesinde olayı şöyle anlattı;
"Kazım olay sabahı işe giderken telefonla arayarak 'Aşağıdayım. Yenge hazırsa insin' dedi. Telefonu masanın üzerine bıraktım. Çamaşır asmakta olan eşime haber verdim. Onlar gittikten bir süre sonra masanın üzerine bıraktığım telefonun açık kaldığını fark ettim. Kazım eşime 'O süt gibi bacaklarına, o güzel beyaz göğüslerine kurban olayım. Yat bakayım' dediğini duydum. Eşimin de sesi geliyordu. Ancak söyledikleri anlaşılmıyordu. Yaklaşık 20 dakika dinledim. Sonra dayanamayıp kapattım. Sonra da Kazım'ı aradım. Sen namussuz, şerefsiz adamsın. 'Sana namusunu güvenene böyle mi yapıyorsun?' dedim. 'Hadi lan' diyerek telefonu kapattı. Ardından da eşimi aradım. Eşim de inkar etti."
RUH SAĞLIĞIM BOZULDU
Zeynel Abidin Çay hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Çay, önce savunma yapamayacağını söyledi. Ardından da, cinayetten sonra ruh sağlığının bozulduğunu ve tedavi görmeye başladığını ileri sürdü. Sanık Çay, "Ben tavuk bile kesemezdim. Bir insanı öldürdüm. Ölenin eşime karşı söyledikleri çok zoruma gitti. Bıçakla korkutmak istemiştim. Olaydan dolayı çok pişmanım. Daha önce verdiğim ifadem doğrudur" dedi.
ARAMIZDA İLİŞKİ YOK
Tanık olarak dinlenen sanığın eşi H.Ç. de ölenle aralarında cinsel veya duygusal bir ilişki bulanmadığını savundu. H.Ç., "Bu olaydan 3 ay önce benzer şeyler söyledi. Ben rahatsızlık duyduğumu ve işten ayrılacağımı söyledim. O da 'Bir daha söyleyemeyeceğim' dedi. Ancak olay günü yine söyledi. Bunu da eşim duymuş. Doğal olarak o da yanlış anladı. Oysa aramızda hiç bir şey yoktu" diye konuştu. Sanık, eşi konuşurken başını başka yöne çevirerek ona hiç bakmadı.
Mahkeme heyeti, sağın cezai ehliyetinin araştırmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

MKA(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)