İZMİR'in Çiğli İlçesi Sasalı Köyü'nde, husumetli oldukları Ali İzmir’i (37), av tüfeğiyle öldürdükleri iddiasıyla Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Mehmet Selvi  (35) 12 yıl 3 ay, Serdar Özkalbim (31) 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen mayıs ayında Sasalı Tuzla İşletmeleri yakınlarında meydana geldi. 6 Nisan  günü sanıklar, ölenin yakını Ç.İ. ile Sasalı piknik alanına içki içmeye gitti. İddiaya göre Serdar Özkalbim araçta, Ç.İ.’yi taciz etti. 12 Nisan'da Ç.İ.'nin akrabaları Mehmet İzmir, Yusuf Ziya Doğru, İsmail Öztarla, Hüseyin İzmir ve Ali İzmir, Selvi ve Özkalbim'i konuşmak için Kuşcenneti yoluna götürdü. İddiaya göre beş kişi iki kişiyi dövüp, üzerlerinde sadece külotla köy meydanına bıraktı.
Olay gönü çalıştığı fabrikadan çıkan Ali İzmir'in önü Mehmet Selvi ve Serdar Özkalbim  tarafından ellerinde av tüfekleriyle kesildi. İki kişi av tüfeğiyle ateş ederek Ali İzmir'i vurdu. Ağır yaralanan İzmir, bir gün sonra hastanede öldü. Olayın ardından  gözaltına alınan Selvi ve Özkalbim mahkemece tutuklandı.
SAVCI 'TAHRİK İNDİRİMİ' İSTEDİ
Mehmet Selvi ve Serdar Özkalbim hakkında Karşıya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme ve genel güvenliği tehlikeye sokma' suçlarından ömüarboyu ve 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dördüncü celsesi yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan Mehmet Selvi ve Serdar Özkalbim ve avukatları Tuğrul Gündüz ile ölenin yakınları ve avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı Sedat Bacaksız mütalaasında, sanıkların olayı planlı bir şekilde gerçekleştirmediklerini bu nedenle, tahrik indirimi uygulanmasını talep etti.
Eşi öldürülen Gülgin İzmir ise sanıkların cezalandırılmasını istedi. Ölenin avukatı ise, Savcının görüşüne katılmadıklarını belirtti. Sanık Mehmet Selvi son sözünde "Pişmanım. Cezalandırılmama karar verildiği taktirde hakkımdaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyorum" dedi.
Serdar Özkalbim ise kastının öldürmek olmadığını öne sürerek, "Ali İzmir'i öldürmek isteseydim istediğim uzaklıktan öldürebilirdim. Ama mahkeme aşamasında bana eylemi neden gerçekleştirdiğim sorulsaydı, sakat bırakmak için ateş ettiğimi belirtirdim. Kastım ateş etip sakat bırakmaktı. Pişmanım. Taktir mahkemenin. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu. 
ÖNCE ÖMÜRBOYU, SONRA İNDİRİM
Mahkeme heyeti her iki sanığa da önce ömürboyu hapis cezası verdi. Heyet, sanıkların suçu tahrik altında işlediklerini belirtip, Mehmet Selvi'yi 12 yıl 3 ay, Serdar Özkalbim'i de 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların avukatı Tuğrul Gündüz, kararı temyiz edeceklerini belirtti.