Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, aralarında husumet bulan Salih Yaprak'ı tabancayla öldürüp, Ferdi Y.'yi ayağından yaralayan 3 şüpheli, polis tarafından gözaltına alınıp sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.
Olay, geçen cumartesi günü Üniversite Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre daha önce cinayet suçundan sabıkası bulunan 42 yaşındaki Ali Yıldırım, aralarında alacak meselesinden dolayı husumet bulunan Salih Yaprak'ı konuşmak için işyerine çağırdı. Bunun üzerine Salih Yaprak beraberinde arkadaşı Ferdi Y. ile birlikte Ali Yıldırım'ın işyerine gitti. Burada Ali Yıldırım, akrabası 45 yaşındaki İsmail Yıldırım ve arkadaşı 28 yaşındaki Erhan Kılıç ile birlikte Salih Yaprak ve Ferdi Y. ile konuşmaya başladı.
BİRİNİ ÖLDÜRDÜ, DİĞERİNİ REHİN ALDILAR
Konuşurken çıkan tartışmada öfkelenen Ali Yıldırım, yanındaki tabancayla Salih Yaprak'ı vurarak öldürdü. Yıldırım ve yanındakiler, Ferdi Y.'yi da polise gitmemesi için rehin aldı. İddiaya göre, 3 şüpheli gece saat 21.00 sıralarında meydana gelen olayın ardından öldürülen Salih Yaprak'ın cesedini sabaha karşı taşımayı kararlaştırdı. Sabaha karşı Ferdi Y., öldürülen Salih Yaprak'ın cesedini bir halıya sararak başka bir yere götürmek için hazırlık yapan şüphelilerin dalgınlıklarından faydalanarak işyerinden kaçtı.
AYAĞINDAN VURULDU, POLİSE GİTTİ
Şüphelilerden Ali Yıldırım kaçtığı fark edilen Ferdi Y.'nin arkasından tabancayla ateş etti. Kurşunlardan birinin isabet etmesiyle ayağından yaralanan Ferdi Y., yaralı halde kaçmayı sürdürdü ve Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek yaşananları anlattı.
CESEDE 1 GÜN SONRA ULAŞILDI
Ferdi Y.'nin ifadesi doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri, gittikleri Ali Yıldırım'a ait işyerinde bulamadığı şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, Çağdaş Mahallesi'nde gizlendiği saptanan Ali Yıldırım ile akrabası İsmail Yıldırım, özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. İki şüphelinin ev ve iş yerinde yapılan aramalarda ise 3 tabanca ele geçirildi. Olayın firari şüphelisi olan Erhan Kılıç'a ise ulaşılamadı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli 2 kişi ise suçlamaları reddetti ve kimseyi öldürmediklerini savundu. Cesedi bulmak için çalışmasını sürdüren polisin peşine düştüğü son şüpheli Erhan Kılıç ise polise gelerek teslim oldu. Salih Yaprak'ın kayıp cesedi ise Kılıç'ın verdiği bilgiler doğrultusunda Oğuzeli yolu üzerinde boş bir araziye bırakılmış otomobilin içerisinde halıya sarılı olarak bulundu.
Cesedin bulunmasının ardından suçunu itiraf eden 3 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Kasten adam öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından adliyeye sevk edildi. 

FOTOĞRAFLI